Що відомо про Samsung Galaxy S25: дизайн, характеристики та ціна флагманів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

До анонсу лінійки Samsung Galaxy S25 залишається ще чимало часу, але в мережі вже ходить маса цікавих чуток про їхні можливості. Ми ж вирішили зібрати їх разом, щоб подивитися якими виявляться нові флагмани корейців.

Реклама

До анонсу нової флагманської лінійки Samsung Galaxy S25 залишається ще багато часу. Але вже зараз у мережі з’являється маса цікавих витоків про їхні можливості. Ми ж постаралися зібрати і систематизувати всю більш-менш достовірну інформацію про гаджети в одному місці. Давайте подивимося, якими виявляться нові флагмани корейського виробника.

Зовнішній вигляд

Samsung не надто охоче змінює дизайн своїх флагманів. Винятком цього року став, хіба що, флагман серії – смартфон Samsung Galaxy S24 Ultra – несподівано для багатьох позбувся свого вигнутого екрана. Цього разу таких масштабних змін не передбачається, і всілякі джерела в один голос говорять про те, що дизайн гаджетів практично не зазнає змін.

Втім, на ділі деякі зміни все-таки відбудуться, але вони стосуватимуться насамперед збільшених екранів смартфонів. А разом з цим збільшаться і габарити самих гаджетів.

В іншому ж, все залишиться як раніше. Молодші Samsung Galaxy S25 і S25+, за чутками, отримають алюмінієву рамку. Щодо титанової рамки, то вона залишиться ексклюзивною “фішкою” старшого Galaxy S25 Ultra.

Екран

Як ми і говорили, ключовою зміною в дизайні Samsung Galaxy S25 стане збільшений дисплей цих гаджетів. Хоча, якщо бути до кінця точним, поки джерела говорять лише про більший екран молодшого представника серії – звичайного Galaxy S25. Його діагональ зросте з 6,2 до 6,36 дюйма. Однак цілком логічно припустити, що аналогічна зміна чекає й на інші гаджети лінійки.

Роздільна здатність екранів, найімовірніше, залишиться колишньою: Full HD – у Galaxy S25 і QHD+ – у Galaxy S25 і S25 Ultra, а ось частота оновлення дисплеїв двох старших телефонів сімейства може зрости до 144 Гц. Що стосується їхньої яскравості, то вона напевно буде не нижчою за 2600 ніт, а, найімовірніше, збільшиться.

Але що найважливіше, Samsung не може дозволити собі і цього року отримати таку ж проблему з екранами своїх найбільш просунутих смартфонів. Ми говоримо про ефект Мура з мутними на низькій яскравості екранами всіх гаджетів лінійки S24. Компанія напевно позбудеться цього недоліку в нових флагманах.

Продуктивність

Більшість джерел сходиться на думці, що нові флагмани Samsung будуть засновані на поки що не анонсованому чипсеті Snapdragon 8 Gen 4. Свіжа однокристальна система Qualcomm, за чутками, зможе працювати на раніше небаченій тактовій частоті 4 ГГц (а, можливо, і 4,26 ГГц), що зробить її дійсно дуже швидкою. Швидкою та енергоефективною, адже побудована вона буде на сучасному 3-нм технологічному процесі.

Що стосується чуток про повну відмову Samsung Galaxy S25 від чіпсетів Qualcomm на користь власної платформи Exynos 2500, то вони здаються нам надуманими. Куди ймовірніше те, що корейці продовжать використовувати обидва чіпи паралельно, і флагмани серії за межами США працюватимуть на фірмовому чіпсеті Samsung. Переживати тут особливо нема про що. Завдяки новому дизайну чипа Exynos-версії флагманів можуть виявитися навіть швидшими за їхні варіанти на базі Snapdragon 8 Gen 4.

Свою лепту в приріст продуктивності флагманів внесе і нова пам’ять UFS 4.1, яка, за чутками, буде використовуватися, як мінімум, в одному смартфоні сімейства – ультимативному Galaxy S25 Ultra.

Камери

Але найбільше суперечливих чуток ходить, мабуть, про камери нових флагманів. Власне, початок їм поклав сам корейський виробник, який випустив надзвичайно суперечливий Galaxy S24 Ultra. Гаджет позбувся однієї зі своїх головних “фішок” у вигляді вражаючого 10-кратного зуму, на місце якого прийшов простіший 5-кратний зум.

У Samsung пояснили такий очевидний даунгрейд більшою популярністю 5-кратного збільшення, тоді як 10-кратним зумом користувалися нібито лише деякі власники Ultra. Проте неприємний осад у шанувальників корейців від цього залишився. А, якщо вірити одній із чуток, Samsung і далі піде шляхом спрощення свого ультимативного флагмана – компанія відмовиться і від 3-кратного зуму в Galaxy S25 Ultra.

Звучить це відверто дивно, але @ISAQUES81, який розповів про це, стверджує, що його дані ґрунтуються на одному з прототипів Galaxy S25 Ultra з трьома об’єктивами камер, тестуванням якого займається Samsung. Втім, авторитетніший інформатор під ніком Ice Universe впевнений у зворотному. За його словами, новий флагман, як і раніше, використовуватиме чотири задні камери.

Ба більше, дві з них будуть серйозно оновлені. І ширококутна камера, і телеоб’єктив із 3-кратним зумом будуть побудовані на 50-Мп сенсорі проти колишніх 12 і 10 Мп, що, напевно, найпозитивніше має позначитися на якості зйомки. А телеоб’єктив гаджета, до всього іншого, отримає ще й “змінні можливості”. Найімовірніше, тут ідеться про змінну діафрагму, яка додасть камері можливість змінного, а, можливо, і безперервного зуму. Але напевно про це поки нічого невідомо.

Автономність

Усі три смартфони серії Samsung Galaxy S24 зробили великий крок вперед у тому, що стосується часу автономної роботи смартфонів. А перехід на більш енергоефективний техпроцес 3 нм в теорії ще більше збільшить час роботи гаджетів без підзарядки.

Але набагато важливіші чутки про плани Samsung щодо переходу на багатошарові акумулятори. Цю технологію активно використовують в електромобілях, даючи змогу помітно збільшити ємність акумуляторів при збереженні їхніх розмірів незмінними. Усе питання в тому, чи встигнуть корейці впровадити таку інновацію в Galaxy S25, чи нам доведеться чекати її появи лише за кілька років.

Одне з найслабших місць флагманів Samsung – технологія швидкої зарядки, швидкість якої поступається не тільки багатьом смартфонам, які конкурують із серією Galaxy S, а й набагато доступнішим гаджетам. Однак повної впевненості в тому, що з виходом Galaxy S25 щось зміниться на краще, поки немає. І хоча в мережі гуляють чутки про можливість появи в них 67-Вт зарядки, підтвердити їх поки не вдалося.

Ціна і терміни виходу

Флагманські смартфони Samsung Galaxy S традиційно дебютують на початку року. Наприклад, актуальна лінійка Galaxy S24 була представлена на заході Galaxy Unpacked, що відбувся 17 січня, а продажі смартфонів почалися 31 січня. І ми розраховуємо, що анонс нових Galaxy S25 відбудеться приблизно в цей же час. А, можливо, і на тиждень раніше. Адже і їхні попередники фактично були представлені трохи раніше лінійки Galaxy S23.

Навряд чи варто чекати якихось серйозних змін і в тому, що стосується ціни гаджетів. Вона, швидше за все, залишиться на рівні попередників, і нові Galaxy S25, S25+ і S25 Ultra з’являться на ринку за ціною від 799, 999 і 1299 доларів відповідно.

Що стосується самих смартфонів, то вони отримають помітно потужніший процесор, оснащуватимуться більшими екранами, потужними камерами, а, ймовірно, і значно ємнішими акумуляторами. Звичайно, на революцію це все-таки не тягне, але й такі нововведення можуть зробити Galaxy S25 помітно привабливішим за попередників.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ