Google Chrome втрачає користувачів на ринку десктопних браузерів, Microsoft Edge досягає нового максимуму

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Щомісячний звіт сервісу Statcounter показує, що в травні поточного року браузер Microsoft Edge продовжує набирати частку на ринку десктопних продуктів, але поступається конкурентам на мобільних платформах, пише сайт Neowin.

Реклама

Згідно з звітом, минулого місяця Microsoft Edge вдалося досягти нової для себе вершини, зайнявши 13,14% ринку десктопних браузерів і додавши за місяць 0,32%, що дозволило ще більше зміцнитися на другій позиції. Google Chrome з охопленням у 64.87% користувачів міцно посідає перше місце у настільному сегменті, хоч і втратив за травень 0.78%. Крім того, до п’ятірки лідерів входять Apple Safari (8.79%), Mozilla Firefox (6.64%) та Opera (3.23%).

На мобільних платформах лідирує той самий Google Chrome з показником в 65.94%, що на 0.19% більше в порівнянні з квітнем, на другому рядку розташувався Apple Safari з результатом 23.47%, а третю позицію займає Samsung Internet (4.43%). Крім цього, до топ-5 також увійшли Opera і UC Browser, які займають 2.16 і 1.48% відповідно.

Мобільна версія Microsoft Edge не користується популярністю у користувачів і має частку всього лише в 0.34%, тому перед софтверним гігантом стоїть дуже важке завдання по струсу усталеного ринку, але для цього фахівцям компанії доведеться довго і наполегливо працювати.

Отримати більш детальну інформацію та ретельно вивчити графіки можна на офіційному сайті Statcounter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ