Згідно з даними, в iOS 18 Apple планує впровадити цілу низку функцій на основі штучного інтелекту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Наближається WWDC 2024 – щорічна конференція розробників Apple, де традиційно представляються нові версії операційних систем компанії. На цей раз особливий інтерес викликають чутки про оновлення, пов’язані зі штучним інтелектом, які, як очікується, з’являться у iOS 18.

Реклама

Згідно з звітом AppleInsider, в iOS 18 компанія Apple планує реалізувати низку нових функцій, що використовують можливості штучного інтелекту. Одним із ключових нововведень стане переробка системи відповідей Siri на основі технологій LLM (Large Language Model). Це має значно покращити пізнавальні та природні можливості цифрового помічника, дозволивши йому враховувати у відповідях особисті дані користувача, такі як контакти, календарні події та місця.

Крім того, Siri отримає функцію “Greymatter Catch Up” – інтелектуальний огляд пропущених повідомлень, який користувачі зможуть вимагати у помічника. Додаток “Нотатки” також матиме покращені можливості транскрипції аудіо та резюмування тексту, а також функцію розпізнавання математичних формул.

Але, мабуть, найцікавішим нововведенням стануть вбудовані в iOS 18 інструменти створення зображень на базі ШІ. За даними джерел, у тестових середовищах Apple вже вдається створювати зображення за допомогою таких технологій, і компанія розглядає можливість надати такі можливості кінцевим користувачам. Крім того, програма “Фотографії” отримає функцію “Очищення”, що дозволяє видаляти непотрібні об’єкти з зображень, аналогічно інструменту Magic Eraser від Google.

Таким чином, iOS 18 обіцяє стати серйозним кроком уперед у розвитку штучного інтелекту в екосистемі Apple. Очікується, що багато цих нововведень будуть вперше представлені публіці на майбутній WWDC 2024.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ