Складено топ-10 найрозумніших смартфонів на світовому ринку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Частка смартфонів з підтримкою GenAI у загальносвітовому обсязі продажів у першому кварталі 2024 року становила 6%, що значно більше, ніж всього 1,3% у попередньому кварталі, згідно з останнім дослідженням Counterpoint Global Handset Model Sales Tracker. Смартфони преміум-класу (оптова ціна більше 600 доларів) склали більше 70% продажів у цьому сегменті.

Реклама

Усього за перший квартал кількість моделей з підтримкою генеративного ШІ збільшилася з 16 до понад 30, що вказує на зростаючий інтерес брендів до сфери ШІ.

Серія Samsung Galaxy S24 домінувала на ринку смартфонів з підтримкою GenAI у першому кварталі, посівши три перші місця у десятці відповідного рейтингу. Лідером став Galaxy S24 Ultra – смартфон зайняв понад 30% ринку, що більше, ніж сукупна частка двох наступних смартфонів рейтингу. Агресивна маркетингова кампанія Samsung, що підкреслює ШІ-опції Galaxy S24, у поєднанні з її усталеною глобальною присутністю призвела до того, що бренд зайняв 58% частки в сегменті GenAI. ШІ-функції, такі як допомога з чатами, нотатками та живий переклад, набирають популярність серед користувачів та збирають позитивні відгуки.

Китайські бренди посіли шість позицій у списку топ-10.

Моделі Xiaomi 14 та vivo X100 опинилися на четвертому та п’ятому місці відповідно. Провідні китайські бренди, такі як Xiaomi, vivo, Honor та OPPO, активно інтегрують ШІ-функції у свої продукти. Особливою популярністю користуються портрети, створені за допомогою штучного інтелекту, розумні інструменти стирання та автономні віртуальні помічники. Стратегія китайських брендів щодо зосередження уваги насамперед на своєму внутрішньому ринку призвела до того, що Китай став найбільшим у світі ринком смартфонів з підтримкою GenAI, захопивши одну третину світового ринку.

Експерти очікують, що до 2024 року телефони з підтримкою генеративного ШІ займатимуть 11% від загального ринку смартфонів, оскільки з’являються нові варіанти використання та підвищується обізнаність споживачів у цьому сегменті. Очікується, що функції, орієнтовані на ЗМІ та персоналізовані віртуальні помічники стануть основними факторами впровадження. Що стосується апаратного забезпечення, збільшення кількості чіпсетів за допомогою GenAI від великих виробників напівпровідників за доступними цінами сприятиме подальшому зростанню цього сегмента.

“Ми очікуємо виходу Apple в сегмент GenAI пізніше цього року з лінійкою iPhone 2024”, – заявляють аналітики Counterpoint Research.

В рамках нового дослідження враховувалися мобільні пристрої, які використовують великомасштабні попередньо навчені генеративні моделі штучного інтелекту для створення оригінального контенту або виконання контекстно-залежних завдань. «Ми очікуємо, що такі пристрої матимуть мультимодальні можливості, що дозволяють їм обробляти текст, зображення, голос та інші вхідні дані для генерації різноманітних вихідних даних та забезпечення плавної та плавної взаємодії з користувачем. Апаратні характеристики таких пристроїв, швидше за все, змінюватимуться з розвитком технологій», — уточнюють експерти.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ