Проект Greymatter в iOS 18 буде використовувати штучний інтелект для узагальнення повідомлень, статей та багато іншого

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

В операційних системах Apple нового покоління буде реалізовано проект Greymatter, який принесе безліч покращень, пов’язаних із штучним інтелектом. Видання Appleinsider опублікувало подробиці про заплановані функції в iOS 18 та отримали додаткову інформацію про плани Apple в області ІІ.

Реклама

Люди, знайомі із цим питанням, розповіли, що компанія проводить внутрішнє тестування різних нових функцій, пов’язаних із штучним інтелектом, напередодні щорічної конференції WWDC. Відомі під кодовою назвою «Greymatter», покращення ІІ будуть спрямовані на отримання практичної користі для кінцевого користувача.

У попередніх версіях операційних систем Apple працює над функцією узагальнення повідомлень, відомою як Greymatter Catch Up. Вона пов’язана з Siri, тобто користувачі зможуть запитувати та отримувати інформацію про останні повідомлення за допомогою віртуального помічника.

Очікується, що Siri отримає значно оновлені можливості створення відповідей завдяки новому фреймворку «розумних відповідей». При генерації відповідей Siri зможе враховувати об’єкти, людей та компанії, події календаря, розташування, дати та багато іншого.

Зрештою, це означає, що Siri зможе відповідати на запитання користувача, створювати резюме довгих статей або розшифровувати аудіозаписи, як у оновлених додатках «Нотатки» або «Диктофон». Все це буде здійснюватись за допомогою Ajax LLM або хмарної обробки для більш складних завдань.

Також наголошується, що Apple тестує покращені і «природніші» голоси, а також удосконалену функцію перетворення тексту в мову, що в кінцевому підсумку має привести до значного поліпшення досвіду користувача.

Apple також працює над створенням функції керування мультимедіа та телевізором за допомогою Siri на різних пристроях. Ця функція дозволить, наприклад, використовувати помічника на Apple Watch для відтворення музики на іншому пристрої, хоча її поява очікується не раніше 2024 року.

Компанія вирішила впровадити штучний інтелект у кілька основних системних програм, орієнтуючись на різні сценарії використання та завдання. Одна з помітних областей покращення буде пов’язана з редагуванням фотографій.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: