Google підвищила багатозадачність Chrome для Android, додавши режим “картинка в картинці”

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Розробники з Google продовжують розвивати не тільки десктопну версію свого браузера Chrome, але також приділяють увагу мобільним версіям програми. Цього разу вони додали в Chrome для пристроїв на базі Android підтримку режиму “картинка в картинці”.

Реклама

Разом з виходом Chrome M124 з’явиться можливість відкривати веб-сторінки в браузері як «картинка в картинці». Це дозволить переключатися з перегляду веб-сторінки на взаємодію з будь-якою програмою без необхідності переривати перегляд веб-контенту. Функція «картинка в зображенні» буде доступна в програмах Android, які використовують Chrome Custom Tabs для організації персональних можливостей перегляду веб-сторінок.

Якщо підтримка нової функції реалізована розробниками будь-якої програми, то у верхньому лівому куті екрана відображатиметься вказівна вниз стрілка. Після натискання на цю стрілку веб-сторінка, що переглядається, відобразиться у вигляді окремого вікна в нижньому правому кутку екрана. Це вікно можна перемістити в інше місце. Щоб повернутися до попереднього режиму, достатньо натиснути на створене раніше вікно.

Реклама

Нова функція виглядає досить корисною. Напевно, багатьом доводилося стикатися з необхідністю закрити веб-сторінку, щоб перейти на взаємодію з якимось іншим додатком. Реалізація режиму “картинка в картинці” дозволить робити це без необхідності переривати перегляд веб-контенту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ