Google підвищила багатозадачність Chrome для Android, додавши режим “картинка в картинці”

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Розробники з Google продовжують розвивати не тільки десктопну версію свого браузера Chrome, але також приділяють увагу мобільним версіям програми. Цього разу вони додали в Chrome для пристроїв на базі Android підтримку режиму “картинка в картинці”.

Реклама

Разом з виходом Chrome M124 з’явиться можливість відкривати веб-сторінки в браузері як «картинка в картинці». Це дозволить переключатися з перегляду веб-сторінки на взаємодію з будь-якою програмою без необхідності переривати перегляд веб-контенту. Функція «картинка в зображенні» буде доступна в програмах Android, які використовують Chrome Custom Tabs для організації персональних можливостей перегляду веб-сторінок.

Якщо підтримка нової функції реалізована розробниками будь-якої програми, то у верхньому лівому куті екрана відображатиметься вказівна вниз стрілка. Після натискання на цю стрілку веб-сторінка, що переглядається, відобразиться у вигляді окремого вікна в нижньому правому кутку екрана. Це вікно можна перемістити в інше місце. Щоб повернутися до попереднього режиму, достатньо натиснути на створене раніше вікно.

Нова функція виглядає досить корисною. Напевно, багатьом доводилося стикатися з необхідністю закрити веб-сторінку, щоб перейти на взаємодію з якимось іншим додатком. Реалізація режиму “картинка в картинці” дозволить робити це без необхідності переривати перегляд веб-контенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: