Samsung відібрала у Apple лідерства на світовому ринку смартфонів минулого кварталу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Фахівці Counterpoint Research заявили про зниження обсягів постачання iPhone на 13% до 50,5 млн штук за підсумками першого кварталу. У поєднанні з відносною стабільністю постачання смартфонів Samsung на тому ж інтервалі це дозволяє говорити про реванш південнокорейського гіганта, який зміг повернути собі перше місце на світовому ринку з часткою 20% проти 17% Apple.

Реклама

За версією джерела Apple змогла вирватися вперед за підсумками четвертого кварталу минулого року, зайнявши 23% ринку смартфонів, тоді як Samsung обмежилася 16%. За підсумками першого кварталу маятник хитнувся в інший бік, і відповідний період Samsung завершила з 20% ринку, тоді як Apple відкотилася на 17%. До цього частка Samsung зберігалася на рівні 20% у другому та третьому кварталах минулого року, а в першому кварталі 2023 року взагалі досягала 22%, забезпечуючи південнокорейському виробнику смартфонів лідерство на світовому ринку.

За підсумками першого кварталу Samsung вдалося поставити 59,4 млн. смартфонів, як вважають представники Counterpoint Research. Компанія Apple хоч і поставила лише 50,5 млн смартфонів, скоротивши обсяги в річному порівнянні на 13%, середню ціну реалізації смартфона підняла до сезонного рекорду за рахунок збільшення частки моделей сімейства iPhone Pro в структурі продажів. Усього на світовому ринку за підсумками першого кварталу моделі смартфонів вартістю понад $800 зайняли 18% обсягів продажу. У будь-якому випадку саме продукція Apple займає половину списку з десяти найпопулярніших моделей смартфонів за всю історію спостережень.

Виручка Apple від реалізації смартфонів скоротилася за період на 11%, виручка Samsung зросла на 2% у річному порівнянні, а Xiaomi відзначилася збільшенням виручки на 30%. До речі, продукція цієї китайської марки займає на світовому ринку пристойні 14%, що відповідають третьому місцю, а обсяги поставок однойменних смартфонів зросли більш ніж на третину у річному порівнянні.

Сукупний прибуток від реалізації смартфонів всіх марок на світовому ринку в першому кварталі зріс на 7%, а обсяги реалізації пристроїв збільшилися на 6% до 296,9 млн штук. За даними Counterpoint Research, смартфони з функціями штучного інтелекту вже випустили понад 10 виробників, загалом було представлено понад 30 моделей. За підсумками поточного року вони можуть зайняти до 11% світового ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: