Як перевірити iPhone на оригінальність перед покупкою

Час читання: 2 хв.
Як перевірити iPhone на оригінальність перед покупкою

Сьогодні китайські умільці навчилися настільки добре підробляти смартфони, що найчастіше візуально відрізнити оригінал від підробки дуже складно. Особливо часто вони намагаються підробити найпопулярніші пристрої — iPhone. Причому останнім часом вони просто перезбирають старі моделі – iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 – в корпус новинок, і видають їх за iPhone 15 Pro Max.

Реклама

Звісно, ​​покупка фейкового iPhone може призвести до безлічі неприємностей – від банальної втрати грошей до використання небезпечного девайсу. Однак існують способи перевірити справжність гаджета перед покупкою, що допоможе уникнути розчарувань. У цій статті ми розглянемо основні методи перевірки оригінальності iPhone, щоб ви могли бути впевнені у своєму придбанні.

Перевірка оригінальності iPhone складається з кількох кроків, які допоможуть на 100% переконатися, що пристрій є справжнім і не є підробкою.

Перевірка серійного номера та IMEI

Кожен iPhone має унікальний серійний номер та IMEI, які можна перевірити на офіційному сайті Apple. Обидва номери вказані на коробці. Перевірити їх можна за посиланням https://checkcoverage.apple.com . Тут же ви зможете дізнатися, чи активовано девайс чи ні.

Купуючи iPhone з «рук», можна переглянути серійний номер та IMEI в меню «Параметри» > «Основні» > «Про цей пристрій».

Зовнішні ознаки

При покупці смартфона в сумнівному магазині обов’язково розпакуйте його перед продавцем або кур’єром та зверніть увагу на такі деталі:

  • Логотип Apple має бути чітким та рівним, без дефектів;
  • Вивчіть зазори між корпусом та екраном, кнопки та порти. Оригінальні iPhone пропонують дуже високу якість складання;
  • На задній панелі не повинно бути написів, таких як модель, серійний номер та інша інформація;
  • Також буде непогано заздалегідь вивчити специфікації потрібної моделі на сайті Apple, щоб порівняти їх з девайсом, що купується;
  • У серії iPhone 15 має бути порт USB-C, а у решті — Lightning.

Перевірка операційної системи

Оригінальний iPhone працюють на iOS. Проте ентузіасти вже навчилися створювати максимально схожі оболонки для Android. Обчислити справжню iOS можна за такими деталями:

  • Перевірте доступ до App Store. Підробки часто використовують Android та запускають Google Play Store;
  • Перейдіть до «Налаштування» та перевірте структуру меню та іконок; Знайдіть файловий менеджер і переконайтеся, що в ньому немає папок DCIM, Android, Data (можна перевірити пошуком усередині програми «Файли»).

Перевірка упаковки та комплектації

Ще один важливий компонент – коробка. Найчастіше визначити підробку можна вже з упаковки девайса. Для цього уважно огляньте її, приділивши особливу увагу таким речам:

  • На коробці мають бути всі необхідні логотипи та написи. Штрих-коди та інформація на упаковці повинні збігатися з пристроєм;
  • Зверніть увагу на шрифти та написи – вони не повинні бути надто чорними, але при цьому всі написи мають бути ідеально рівними;
  • Оригінальні iPhone поставляються лише з кабелем. Ніяких чохлів, захисних стекол чи навушників у коробці не повинно бути.

Використання програм для автентифікації

Крім візуальних способів перевірки смартфона, існують також програми, які можуть допомогти цьому. Однак для цього доведеться підключати смартфон до комп’ютера. Перевірити справжність пристрою можна як у фірмовій утиліті iTunes (Windows), Finder (macOS), так і сторонніх – iMazing або iCareFone.

Звернення до служби підтримки Apple

Якщо у вас є сумніви, зверніться до служби підтримки Apple. Ці методи допоможуть вам переконатися в справжності iPhone і уникнути покупки підробки.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.