Google може об’єднати Android та ChromeOS

Час читання: 2 хв.
Google може об'єднати Android та ChromeOS

Chromebooks та Android завжди залишалися двома різними платформами, але новий звіт передбачає, що Google може бути зацікавлена ​​у більш тісній інтеграції в майбутньому.

Реклама

Android Authority повідомляє, що Google грала із запуском ChromeOS на Pixel 8, можливо, як додаткова функція для Android-пристроїв.

У доповіді стверджується, що на одному із приватних заходів Google продемонструвала спеціальну Chromium OS під назвою «Ferrochrome», яка працює на віртуальній машині за допомогою Pixel 7 Pro. Спеціальна Chromium OS була спроектована на зовнішній дисплей, щоб усі могли бачити, а не сам пристрій. Для роботи Ferrochrome на віртуальній машині потрібно AVF (Android Virtualization Framework), а Google навіть пропонує офіційну підтримку використання ChromeOS на телефонах Android та надає виробникам смартфонів необхідні інструменти.

Придбайте Microsoft Office для Windows/Mac за 25 доларів

Якщо Google продовжить реалізацію цього проекту, це суперечитиме тому, що компанія говорила у минулому. Як зазначає Android Authority, старший віце-президент Google Хіроші Локхаймер наприкінці 2016 року в епізоді подкасту All About Android заявив, що немає сенсу об’єднувати Android і Chrome OS. Питання було порушено, тому що ходили чутки, що Google намагалася об’єднати Android та Chrome OS під назвою Andromeda. Але, як повідомляється, компанія відмовилася від цього проекту, заявивши, що обидві платформи успішні власними силами. Це не схоже на дуже тонку грань, яку Apple провела між iPadOS та macOS.

Читаючи про Ferrochrome, не можна не згадати і Samsung DeX, яка існує з 2017 року. З 2017 року він вбудований в останні флагманські телефони та планшети Galaxy і може використовуватися як у бездротовому, так і бездротовому режимі. Ferrochrome все ще знаходиться на ранній стадії, і поки що немає підтвердження, чи побачить він світло, на відміну від Samsung DeX, який дозволяє використовувати навіть Samsung Smart TV за допомогою вбудованої програми. Після підключення пристроїв можна використовувати планшет або телефон для переміщення курсору та виконання роботи.

Цікаво, що свого часу Samsung навіть виношувала ідею створення «DeXbook», який повинен був стати інтеграцією з Chrome OS. можливо. У будь-якому випадку, ми уважно стежитимемо за тим, як Google продовжить позиціонувати ці дві платформи.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.