Google Pixel 8a проти Pixel 7a: Чи дійсно вам потрібно оновлюватись

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Новий Google Pixel 8a вийшов на ринок, щоб конкурувати у категорії бюджетних смартфонів. Він офіційно замінив Google Pixel 7a, випущений у 2023 році. Незважаючи на зовнішню схожість двох телефонів, нова модель може похвалитися кількома поліпшеннями під капотом, що робить її значно кращою.

Реклама

Щоб прийняти виважене рішення, важливо розуміти різницю між Google Pixel 8a і Pixel 7a. Отже, розглянемо ці відмінності ближче і визначимо, який телефон підійде вам найбільше.

Характеристики

Google Pixel 8a Google Pixel 7a
Розмір 152,1 x 72,7 x 8,9 мм (6,0 x 2,9 x 0,4 дюйма) 152 x 72,9 x 9 мм (5,98 x 2,87 x 0,35 дюймів)
вага 188 г (6,8 унцій) 193,5 грам (6,84 унції)
Розмір екрану 6,1-дюймовий OLED 6,1-дюймовий OLED
Розширення екрану 2400 x 1080 пікселів (430 пікселів на дюйм), 120 Гц. Пікова яскравість 2000 ніт 2400 x 1080 пікселів (429 пікселів на дюйм), 90 Гц, пікова яскравість 1000 ніт
Операційна система та оновлення Android 14 із сімома роками оновлень ОС, безпеки та оновлення функцій Android 13 з трьома роками оновлень ОС, п’ятьма роками безпеки та оновленнями Feature Drop
Зберігання 128 ГБ або 256 ГБ 128 ГБ
Слот для карт MicroSD Немає Немає
Процесор Співпроцесор безпеки Google Tensor G3/Titan M2 Співпроцесор безпеки Google Tensor G2/Titan M2
ОЗП 8 ГБ 8 ГБ
Камера Подвійний об’єктив 64 МП ширококутний, 13 МП надширококутний ззаду, 13 МП передній Подвійний об’єктив 64 МП ширококутний, 13 МП надширококутний ззаду, 13 МП передній
відео До 4K зі швидкістю 60 кадрів на секунду (fps) До 4K зі швидкістю 60 кадрів на секунду (fps)
Версія Bluetooth Bluetooth 5.3 Bluetooth 5.3
Порти USB-C USB-C
Датчик відбитків пальців Так, на дисплеї Так, на дисплеї
Водотривкість IP67 IP67
Акумулятор 4492 мАгДротова зарядка 18 Вт

Бездротова зарядка (сертифікат Qi)

4385 мАгДротова зарядка 18 Вт

Бездротова зарядка (сертифікат Qi)

Кольори Обсидіан, фарфор, лавра, алое

Вугілля, Сніг, Море, Корал

Ціна Від $499 499 доларів США

Дизайн, дисплей та довговічність

Дизайн Pixel 8a дещо нагадує його попередника, Pixel 7a, хоча є кілька помітних відмінностей.

У Pixel 8a значно покращено дисплей. Обидва телефони оснащені 6,1-дюймовою OLED-панеллю з роздільною здатністю 2400 x 1080. Однак Pixel 8a робить ще один крок вперед: частота оновлення становить 120 Гц, а пікова яскравість досягає 2000 ніт порівняно з частотою оновлення 90 Гц і пікової у Pixel 7a. Ці поліпшення обіцяють більш плавний та яскравий перегляд, і вони мають бути помітні при щоденному використанні.

З точки зору міцності, Pixel 8a має композитну матову задню панель і матову алюмінієву рамку, що аналогічно Pixel 7a. Обидва телефони мають однаковий рівень захисту: захисне скло Corning Gorilla Glass 3 та пило- та водонепроникність за стандартом IP67, що гарантує довговічність пристрою. Однак ви помітите, що Pixel 8a більш округлий корпус, в той час як Pixel 7a здається більш квадратним.

Нарешті, якщо старша модель випускалася в кольорах Charcoal, Snow, Sea та Coral, то молодша доступна в Obsidian, Porcelain, Bay та Aloe.

Продуктивність, час автономної роботи та зарядка

Pixel 8a отримав приріст продуктивності, порівняно з попередньою версією. Він оснащений оновленим чіпом Google Tensor G3 із співпроцесором безпеки Google Titan M2. Для порівняння, чіп Google Tensor G3 також використовується в Pixel 8 та Pixel 8 Pro.

Новий чіп забезпечує збільшення швидкості роботи процесора на 22% і підтримує на 25% більшу пропускну здатність пам’яті порівняно з чіпом Tensor G2 Pixel 7a. Він має дев’ять ядер у порівнянні з вісьмома ядрами старшої моделі. Ці вдосконалення покликані розширити можливості багатозадачності та покращити роботу з ресурсомісткими програмами. Google також стверджує, що в чіпі Tensor G3 реалізована в 10 разів більш складна модель машинного навчання, ніж у чіпі Tensor G2, що має покращити такі функції ІІ, як Google Assistant та розпізнавання зображень. Чіп Tensor G3 побудований за 4-нанометровим техпроцесом Samsung; його попередник був розроблений за 5-нм техпроцесом Samsung.

Крім бенчмарків, наше власне тестування показало, що Tensor G3 краще загалом порівняно з G2. Він працює холодніше, стабільніше і трохи енергоефективніше. Найближчим часом він не скине Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, але в порівнянні з Tensor G2 Tensor G3 є дуже солідним оновленням.

У моделях Pixel 7a та Pixel 8a також відбулися деякі зміни в акумуляторі. Pixel 8a оснащений трохи більш ємним акумулятором (4492 мАг проти 4385 мАг), що, як очікується, призведе до 15-відсоткового поліпшення часу автономної роботи в порівнянні з Pixel 7a. Обидві моделі обіцяють щонайменше 24 години автономної роботи під час регулярного використання, а за допомогою функції Google Extreme Battery Saver час автономної роботи може бути збільшений до 72 годин.

Можливості заряджання обох телефонів залишилися незмінними. Це означає, що вони, як і раніше, підтримують провідну зарядку потужністю до 18 Вт і бездротову зарядку Qi потужністю до 7,5 Вт. Функція дротової зарядки дозволяє прискорити процес заряджання, а функція бездротової зарядки забезпечує зручність для тих, хто віддає перевагу зарядженню без кабелю. В цілому, ці можливості зарядки забезпечують користувачам можливість тримати свої пристрої увімкненими та готовими до роботи, де б вони не знаходилися.

Камери

Google вирішила використовувати в новому Pixel 8a ту саму систему камер, що і Pixel 7a. Новий телефон оснащений тими ж 64-мегапіксельною основною та 13-мегапіксельною ультрозумною камерами, що і Pixel 7a, а також тією ж 13-мегапіксельною фронтальною камерою для селфі та відеодзвінків. Хоча деякі користувачі, можливо, сподівалися на оновлення камери, цього разу цього не сталося.

Однак, програмне забезпечення камери змінилося. У Pixel 8a з’явилися функції, доступні лише в інших моделях серії Pixel 8, такі як Best Take і Magic Editor. Функція Best Take дозволяє швидко зробити кілька фотографій, а потім вибрати з них найкращу. Функція Magic Editor – ще один помітний додаток, що дозволяє редагувати знімки за допомогою різних фільтрів та ефектів. У старшій моделі Pixel 7a цих функцій немає. Тим не менш, Pixel 7a включає деякі відносно нові функції камери, які можна знайти на інших телефонах Pixel, включаючи Pixel 8a, такі як Magic Eraser і Photo Unblur. Функція Magic Eraser дозволяє видаляти небажані об’єкти з фотографій, а функція Photo Unblur допомагає зробити розмиті зображення більш чіткими. Pixel 8a проти Pixel 7a: програмне забезпечення і підтримка та Feature Drop.З іншого боку, Pixel 8a поставляється з Android 14 і забезпечує сім років підтримки програмного забезпечення по всьому світу. Це значне покращення в порівнянні з попередником, і завдяки йому Pixel 8a отримує такий же рівень програмної підтримки, як Pixel 8 та Pixel 8 Pro. Pixel 8a проти Pixel 7a: ціна та доступність

Pixel 8a тепер доступний з двома варіантами пам’яті – 128 ГБ та 256 ГБ – за ціною 499 та 559 доларів відповідно. Раніше Pixel 7a був доступний лише зі 128 ГБ пам’яті та коштував 499 доларів. У найближчі місяці очікується, що Pixel 7a буде доступний за зниженою ціною.

Чи варто оновлюватись?

Якщо ви вже користуєтеся Google Pixel 7a, чи варто поспішати і переходити на Pixel 8a? Якщо ваш Pixel 7a все ще служить вам вірою та правдою і не викликає жодних проблем, продовжуйте користуватися ним ще рік чи два – і насолоджуйтесь ним!

Але якщо він почав давати збої, а у вас є гроші – Google Pixel 8a стане привабливим придбанням. Підвищена стабільність та ефективність чіпа Tensor G3 має бути досить суттєвою, тому якщо ви зіткнулися з великою кількістю помилок у роботі свого Pixel 7a, Pixel 8a може стати вирішенням ваших проблем. Крім того, завдяки більш плавній частоті оновлення, яскравому екрану, додатковим функціям штучного інтелекту та багаторічним оновленням програмного забезпечення ви отримаєте набагато якісніший смартфон.

Що робити, якщо у вас немає жодного з цих телефонів? Поки що рано говорити про те, наскільки може знизитися ціна на Pixel 7a після виходу Pixel 8a. Якщо падіння буде значним, це може змусити тих, хто має обмежений бюджет, вибрати Pixel 7a замість Pixel 8a.

Однак для більшості людей Pixel 8a – найкращий варіант. Він пропонує покращений чіпсет та дисплей, більш ємний акумулятор, трохи міцнішу конструкцію та ширшу підтримку програмного забезпечення. Крім того, він випускається у свіжих кольорах, які, напевно, привернуть увагу. Не варто дивуватися з того, що новий телефон загалом кращий, але цього року компанія Google справді зробила все можливе, щоб Pixel 8a став одним із найпривабливіших бюджетних телефонів 2024 року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоdigitaltrends.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ