4 нові функції камери iPhone 16 Pro, які з’являться цього року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

У лінійці iPhone 16 Pro з’являться нові функції, такі як більші дисплеї, спеціальна кнопка “Захоплення” тощо. Ми також очікуємо на численні помітні покращення в апаратному забезпеченні камер iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Ось чотири речі, на які варто з нетерпінням чекати в цьому році.

Реклама

Оновлена надширококутна камера

Згідно з численними повідомленнями, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max цього року отримають оновлену 48-мегапіксельну надширококутну камеру. Це стане значним покращенням у порівнянні з нинішньою 12-Мп надширококутною камерою в iPhone 15 Pro.

Це означає, що надширококутна камера iPhone 16 Pro буде набагато кращою в більшості ситуацій зйомки, але особливо в умовах низької освітленості. Зображення також будуть більш деталізованими та покращеними, а збільшена роздільна здатність забезпечить додаткову гнучкість у редагуванні та постобробці.

Надширококутна камера iPhone 16 Pro з роздільною здатністю 48 Мп також може означати значні покращення для просторового відеозапису. Ця функція базується на поєднанні основного та надширококутного об’єктивів, а з новою 48-мегапіксельною надширококутною камерою iPhone 16 Pro може записувати просторове відео з роздільною здатністю 4K. Наразі iPhone 15 Pro може записувати просторове відео лише з роздільною здатністю 1080p.

Розширений оптичний зум

Наразі в iPhone 15 Pro Max використовується нова конструкція тетапризмової камери, яка забезпечує 5-кратний оптичний і 25-кратний цифровий зум. Однак у лінійці iPhone 16 компанія Apple розширить можливості оновленої тетапризмової камери і на менший iPhone 16 Pro. Це означає, що iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max матимуть щонайменше 5-кратний оптичний та 25-кратний цифровий зум.

Є ще один нюанс, про який варто пам’ятати: одна непевна чутка припускає, що iPhone 16 Pro Max матиме щось, що називається “перископно-наддовгофокусна комбінація телефото”. Це дозволило б отримати оптичний зум більше, ніж 5-кратний, але на даний момент ці чутки не були підтверджені за межами цього єдиного джерела з минулого року.

Антивідблискове покриття

Однією з проблем, про яку добре знає кожен користувач камери iPhone, є відблиски об’єктива під час зйомки в умовах яскравого освітлення. Ця проблема призводить до несподіваних артефактів і внутрішніх відблисків об’єктива на зображеннях. Це апаратна проблема, яка впливає на більшість камер на ринку, але Apple, як повідомляється, працює над її вирішенням для iPhone 16 Pro.

За чутками, Apple тестує нову технологію покриття об’єктива “осадження атомного шару” (або ALD) для iPhone 16 Pro. Це антивідблискове покриття можна буде наносити на об’єктиви камер iPhone 16 Pro, щоб мінімізувати вплив внутрішніх віддзеркалень.

Якщо ці чутки підтвердяться, це означатиме, що ви побачите менше несподіваних артефактів на знімках iPhone 16 Pro – особливо на тих, що зроблені в умовах яскравого освітлення.

Оновлена основна камера

Нарешті, в iPhone 16 Pro, як повідомляється, буде використовуватися новий датчик основної камери від Sony з оновленим дизайном для кращої роботи в умовах низької освітленості.

Новітня технологія багатошарового датчика Sony відокремлює фотодіоди та піксельні транзистори, які зазвичай об’єднані в один шар. Це дозволяє значно збільшити розмір фотодіодів – біт, який власне фіксує світло – при тому ж загальному розмірі пікселя. Sony стверджує, що цей сенсор вловлює вдвічі більше світла порівняно з існуючими сенсорами камер.

Захоплення більшої кількості світла і видалення більшої кількості шуму означає для користувачів iPhone кращі фотографії в усіх відношеннях.

Однак незрозуміло, чи буде цей сенсор наступного покоління Sony використовуватися в обох моделях iPhone 16 Pro. Принаймні одна чутка на Weibo стверджує, що тільки iPhone 16 Pro Max буде використовувати цей оновлений апаратний сенсор камери зі стеком.

Висновок

Наразі очікується, що лінійка iPhone 16 буде анонсована у вересні. Які покращення камери iPhone 16 Pro ви найбільше очікуєте побачити цього року? Чи плануєте ви робити апгрейд? Дайте нам знати в коментарях.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело9to5mac.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ