Смартфони

10 причин дочекатися виходу iPhone 17 у 2025 році

Share

Стратегія випуску нових моделей iPhone у Apple розрахована на кілька років наперед. Не встигне одне покоління iPhone надійти у продаж, а всередині Apple уже вирує робота над наступним. Тому не дивно, що інформація про нові моделі iPhone з’являється в Мережі ще задовго до офіційної прем’єри. І флагманська серія iPhone 17, яка, як очікується, побачить світ наступного року, не є винятком. Завдяки інсайдерам ми вже маємо деяке уявлення про те, на що чекати від iPhone 17 і навіть нарахували як мінімум 10 причин дочекатися виходу виходу цієї серії, особливо якщо ви планує пропустити оновлення до iPhone 16 цього року.

Причина №1: Face ID під дисплеєм

Однією з головних фішок флагманського сімейства iPhone 17, а точніше, топових Pro-моделей, має стати вдосконалена система Face ID. Якщо точніше, iPhone 17 Pro має стати першим смартфоном Apple із вбудованим прямо в дисплей сканером відбитків пальцем. Видавати наявність Face ID буде лише невеликий O-подібний отвір у верхній частині для фронтальної камери.

Зазначається, що iPhone 17 Pro та iPhone 17 Pro Max можуть стати останніми топовими моделями Apple з вирізом у дисплеї. За чутками, вже в 2027 році компанія перейде на вбудовані в екран камери, що забезпечить iPhone по-справжньому повноекранний дизайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина №2: нові розміри екрану

Очікується, що ще однією зміною iPhone 17 стане збільшення розмірів екрану. Так, базова модель, за чутками, буде оснащена 6,27-дюймовим екраном проти 6,1-дюймового дисплея у нинішнього iPhone 15. Також повинні додати в розмірах і Pro-версії, щоправда, наскільки збільшать діагональ їхніх екранів, ще потрібно з’ясувати.

Причина №3: ​​ProMotion та 120 Гц

У 2025 році базові моделі iPhone також отримають екрани із частотою оновлення зображення 120 Гц, функцією ProMotion та Always-On Display. Фірмова технологія ProMotion дозволить iPhone 17 та iPhone 17 Plus знижувати частоту оновлення екрану до більш енергоефективної, аж до 1 Гц, що дозволить залишати екран завжди включеним, тобто на ньому можуть відображатися годинники, віджети та сповіщення, навіть коли смартфон заблокований.

Причина №4: Wi-Fi-чіп власної розробки

За інформацією джерел, iPhone 17 Pro та iPhone 17 Pro Max, які дебютують у 2025 році, будуть оснащені чіпом Wi-Fi 7, розробленим Apple. Підтримка Wi-Fi 7 дозволить Pro-моделям відправляти та отримувати дані в діапазонах частот 2,4 ГГц, 5 ГГц та 6 ГГц, що забезпечить більш високу швидкість та надійність з’єднання та скоротити затримку.

Крім того, розробка власного чіпа Wi-Fi дозволить Apple ще більше скоротити свою залежність від постачальників, таких як Broadcom. Нагадаємо, зараз саме Broadcom постачає Apple для iPhone комбінований чіп Wi-Fi та Bluetooth.

Причина №5: 48-мегапіксельна камера з телеоб’єктивом

“Родзинкою” топового iPhone 17 Pro Max стане оновлена ​​система камер з 48-мегапіксельним датчиком з телеоб’єктивом, оптимізованим для використання в поєднанні з гарнітурою змішаної реальності Apple Vision Pro, яка надійшла у продаж на початку 2024 року.

Якщо джерела мають рацію, то iPhone 17 Pro Max має стати першим смартфоном Apple, основна камера якого повністю складатиметься з 48-мегапіксельних модулів, що виведе фото- і відеозйомку на новий рівень.

Причина №6: селфі-камера на 24 мегапікселі

Всі моделі iPhone 17, якщо вірити джерелам, отримають вдосконалену передню камеру. Цьогорічну 12-мегапіксельну селфі-камеру замінять на модуль із 24-мегапіксельним датчиком та шестиелементним об’єктивом.

Причина №7: покриття антивідблиску дисплея

Всі чотири моделі iPhone 17 отримають дисплеї з антивідблисковим захисним склом, яке буде більш стійким до подряпин, ніж нинішнє покриття Ceramic Shield на iPhone 15.

За інформацією джерел, захисне скло iPhone 17 матиме якийсь «надтвердий антивідблисковий шар», який «стійкіший до подряпин». За описом це схоже на новітнє скло Corning Gorilla Glass Armor, яку Samsung використовує у своєму топовому Galaxy S24 Ultra.

Причина №8: збільшена пам’ять

Pro-версії iPhone 17 отримають збільшений обсяг оперативної пам’яті Зокрема джерела говорять про 12 Гбайт ОЗП. Для порівняння, нинішні моделі iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max оснащуються 8 Гбайт оперативної пам’яті. Таким же обсягом ОЗУ задовольнятимуться і Pro-версії iPhone 16, які дебютують цього вересня.

Збільшення ОЗУ дозволить покращити багатозадачність iPhone та надасть системі додаткові ресурси для реалізації нових можливостей, у тому числі пов’язаних із штучним інтелектом.

Причина №9: зменшення вирізу на екрані

Як очікується, старші моделі iPhone 17 отримають зменшення вирізу Dynamic Island за рахунок використання зменшеної лінзи для системи Face ID. Якщо словами джерел підтвердяться, то в 2027 Apple вперше змінить конфігурацію Dynamic Island з моменту його дебюту в 2022 на iPhone 14 Pro.

Причина №10: тонка версія

За словами аналітика Росса Янга з Display Supply Chain Consultants (DSCC), із запуском серії iPhone 17 Plus-версію можуть замінити на iPhone 17 Slim c 6,55-дюймовим екраном. У неї буде екран більше, ніж у iPhone 17 та iPhone 17 Pro, але при цьому менше, ніж у iPhone 17 Pro Max.

Це головні причини дочекатися виходу сімейства iPhone 17. Але з наближенням до дати анонсу, напевно, з’являться нові причини купити один з нових флагманів 2025 модельного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    5 найкращих смартфонів Xiaomi на весну 2024 року

    Ресурс TechRadar назвав п'ятірку найкращих смартфонів від китайського техногіганта Xiaomi. Xiaomi 14 названий найкращим з…

    20.05.2024

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024

    Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

    Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13…

    20.05.2024

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024