В Android 15 може з’явитися масштабування подвійним дотиком

В Android 15 може з'явитися масштабування подвійним дотиком
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пізніше цього року компанія Google планує представити Android 15. Технологічний гігант вже випустив кілька бета-версій, кожна з яких відкриває нові можливості. Згідно з повідомленням видання Android Authority, що спеціалізується на Android, у наступному поколінні операційної системи можуть з’явитися нові можливості для людей з обмеженими можливостями, зокрема, кращий спосіб активації збільшення екрану.

Четвертий варіант збільшення екрану може з’явитися вже незабаром

У налаштуваннях доступності Android вже давно передбачено збільшення екрану, щоб користувачі могли наблизити вміст на екрані. Наразі ви можете активувати збільшення екрана трьома різними способами:

  • Увімкнення екранної кнопки швидкого доступу (за замовчуванням вона вимкнена)
  • Натискання та утримання клавіш гучності
  • Потрійний дотик до дисплея, хоча Google попереджає, що ця дія “може уповільнити роботу пристрою”.

Google може запровадити четверту опцію для спрощення збільшення екрану на телефонах Android. В Android 15 незабаром ви зможете збільшити екран, просто двічі торкнувшись його двома пальцями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей метод здається простішим, ніж існуючі варіанти, і, як повідомляється, не спричиняє жодних сповільнень. Він також здається більш інтуїтивно зрозумілим, враховуючи, що після входу в режим збільшеного зображення ви будете використовувати два пальці для навігації по дисплею.

Хоча ця функція ще не працює і немає чітких термінів її випуску, вона функціонує в процесі тестування, що дозволяє припустити, що вона може з’явитися в майбутніх версіях. Наступний бета-реліз Android 15 очікується найближчими тижнями.

Як згадувалося раніше, з кожним бета-оновленням ми дізнаємося більше про нові функції Android 15. Наприклад, нещодавній звіт натякнув на стабільну функціональність відео для сторонніх додатків для камер в Android 15. Крім того, очікується, що ОС наступного покоління покращить режим вашого сну завдяки вдосконаленому користувацькому режиму відходу до сну.

Компанія Google готова розкрити більше деталей про майбутній Android 15 на своїй наступній конференції для розробників I/O, запланованій на 14 травня, тож слідкуйте за оновленнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОphonearena.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.