ТОП-10 недорогих смартфонів 2024 року

ТОП-10 недорогих смартфонів 2024 року
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом мобільні пристрої зазнали помітної трансформації, а з появою на ринку смартфонів за цілком доступною вартістю фактично надали більшості людей недорогий кишеньковий комп’ютер з функціями мобільного зв’язку. І тепер, щоб отримати пристрій, який здатний фотографувати, підтримувати мобільні ігри та вирішувати цілий спектр різноманітних завдань, не потрібно переплачувати за флагманський чи складаний смартфон.

Кожен із 10 пристроїв, перерахованих нижче, є Android-смартфоном, оскільки смартфони Apple на iOS ніяк не потрапляють у сегмент недорогих пристроїв. Навіть найдешевший iPhone зараз – iPhone SE (2022 р.) коштує більше 20000 гривень.

1. Samsung Galaxy A15 5G – найкращий загалом.

У 2023 році звичайний Galaxy A14 коштував трохи дешевше, ніж A14 5G. Але цього року для моделі A15 5G ціна майже зрівнялася з A15 4G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По суті цей апарат втілює в собі основи відмінного смартфона. Він має добре продумане складання преміум-класу, а тому легко може зійти за набагато дорожчий пристрій. Час автономної роботи – чудовий – при не дуже інтенсивному використанні гаджет зможе протриматися без підзарядки до двох повних днів. А дисплей із частотою 90 Гц додасть плавності в анімацію взаємодії.

Можливо, A15 5G не має функцій штучного інтелекту або семирічних оновлень операційної системи та безпеки флагманської серії Galaxy S24, але користувальницький інтерфейс One UI залишається одним із найкращих програмних продуктів, які можна зустріти на дешевому смартфоні. Крім того, обіцянка Samsung для свого смартфона чотирьох оновлень ОС та п’ятирічного оновлення безпеки, як і раніше, є найкращою пропозицією в порівнянні з будь-яким бюджетним аналогом.

Якщо Ви можете упокоритися з нічим не примітною продуктивністю, відсутністю сертифікації водонепроникності та посередньою швидкістю зарядки, Galaxy A15 5G може стати гарним вибором серед бюджетних смартфонів.

2. Motorola Moto G84 5G – найкращий дисплей.

Moto G84 безперечно, є одним з найкращих бюджетних смартфонів. Єдина причина, через яку він не в топі, – це слабка підтримка програмного забезпечення: Motorola пропонує лише одне оновлення версії Android і три роки підтримки безпеки.

Тут також доведеться миритися із середніми камерами та схильною до забруднення тильною панеллю, але на цьому мінуси закінчуються.

OLED-дисплей з частотою 120 Гц – найкращий серед бюджетних смартфонів, а процесор Snapdragon 695 забезпечує високу продуктивність та підтримку 5G. Тривалість автономної роботи від акумулятора ємністю 5000 мАч дуже тривала. Поряд з цим користувач отримує відносно швидку зарядку (для бюджетного гаджета) потужністю 30 Вт.

3. Samsung Galaxy A25 5G – найкращі камери.

Враховуючи, наскільки гарний Galaxy A15 5G, навіщо доплачувати за A25 5G?

На це є кілька причин. Перехід на чіпсет Samsung Exynos 1280 підвищує продуктивність, а дисплей стає ще більш якісним, плавним та чуйним завдяки частоті оновлення 120 Гц. На додаток до цього модуль камери пристрою оснастили поліпшеним надширококутним об’єктивом на 8 МП. Також осторонь не залишилася якість відтворення мультимедіа – гаджет отримав стереодинаміки.

Солідний час автономної роботи, пристойна основна та селфі-камери, а також п’ять років оновлень – все це тільки додає привабливості смартфону.

Єдині реальні причини не купувати Galaxy A25 5G – це обмежений обсяг вбудованої пам’яті та застарілий дизайн.

4. Motorola Moto G04 – найкращий з найбюджетніших.

Чи можна купити хороший смартфон менш ніж за 8000 гривень? Як виявилося, – так, – це Moto G04 від Motorola.

Гаджет забезпечує всі основні характеристики чудового смартфона. Продуктивність для виконання базових функцій абсолютно ідеальна, а дисплей гарантує пристойну якість зображення, хоч і з обмеженою яскравістю.

Час автономної роботи є справжнім досягненням: два повні дні при будь-яких навантаженнях, крім інтенсивного використання. А програмне забезпечення Motorola відрізняється простотою і практично є чистим інтерфейсом Android.

Тут немає підтримки 5G чи офіційної сертифікованої водонепроникності, камери не дуже хороші, але це виправдовується вартістю.

5. Redmi Note 13 5G – найкращий дизайн.

Note 13 5G – не найдешевший смартфон у лінійці Redmi Note 13 – це місце посів Note 13 (4G) – але перший все одно є найкращою пропозицією серед недорогих пристроїв.

При своїй ціні, що дещо перевищує рівень недорогих пристроїв, є сенс вважати його бюджетним смартфоном, ніж представником середнього класу. Водночас користувач досить багато отримає за витрачені гроші.

Преміальний дизайн робить гаджет ще більш елітним, так само як і чудовий дисплей. Також приємно бачити у смартфоні можливість збільшення обсягу вбудованої пам’яті на додаток до вже встановлених 256 ГБ. Також варто зазначити, що для свого пристрою Redmi пропонує щедрі чотири роки оновлень безпеки.

Слабкими місцями пристрою є перевантажене програмне забезпечення та слабкі камери.

6. Samsung Galaxy A15 (4G) – дешево з тривалою підтримкою.

Як згадувалося вище, Galaxy A15 5G – вигідніша покупка, ніж модель 4G. Але остання все одно потрапляє до списку добрих бюджетників.

По суті, єдине, в чому втрачає користувач із покупкою Galaxy A15 4G, – це продуктивність та підтримка 5G. Все інше, що було сказано про A15 5G, застосовно і тут, включаючи привабливий дисплей, тривалий час автономної роботи та тривалу підтримку програмного забезпечення.

7. Motorola Moto G23 – чудовий універсал.

Moto G23 – ще один чудовий вибір від Moto.

G23 виглядає і відчувається дорожче, ніж є насправді, а за функціональністю готовий забезпечити будь-які базові можливості смартфона. Екран яскравий, основна камера чудово справляється зі своїм завданням, гаджет має гучні та чіткі подвійні стереодинаміки, підтримує функцію заряджання потужністю 30 Вт.

Смартфон отримав слот для двох SIM-карток, а обсяг вбудованої пам’яті можна збільшити за допомогою карт microSD, хоча вбудована пам’ять об’ємом 128 ГБ цілком відповідає вартості гаджета.

Надширококутні та макрокамери не дуже зручні, немає підтримки 5G, а процесор недостатньо швидкий для запуску вимогливих мобільних ігор. Але якщо потрібен доступний смартфон з базовими функціями та під керуванням простої версії Android 13, то це саме те, що треба.

8. Nokia G60 5G – компетентний вибір.

Приємно бачити, що бренд Nokia знову представляє недорогі смартфони. Так, найяскравішим представником бюджетного сегменту став Nokia G60.

Завдяки підтримці 5G, великому екрану, тривалому часу автономної роботи і чудовій основній камері, G60 відповідає максимальному набору вимог до недорогого смартфону. А три роки підтримки програмного забезпечення можна вважати навіть бонусом до бюджетного гаджета.

З огляду на вартість G60 тут складно знайти до чого причепитися, хоча процес зарядки міг би бути і швидше.

9. Motorola Moto G54 5G – чудовий функціональний варіант.

Motorola безперечно знає, як зробити бюджетний смартфон – поєднання чудового дисплея з частотою 120 Гц і підтримки 5G означають, що G54 5G, безсумнівно, заслуговує на увагу.

Так вийшло, що цей недорогий апарат наділили більшістю показників, властивих середньому ціновому сегменту.

У Moto G54 напрочуд хороша продуктивність, великий обсяг оперативної та вбудованої пам’яті, а також відмінне програмне забезпечення та чистий інтерфейс. Тут також передбачено роз’єм для навушників 3,5 мм.

Автономний час роботи – тривалий, хоча зарядка потужністю 15 Вт дуже повільна. Також доведеться миритися зі слабкими камерами та одним динаміком.

Якщо ціна цього гаджета видасться завищеною, тоді можна звернути увагу на Moto G34 5G або Moto G24. Ці апарати мають відносно схожі характеристики, але коштують дешевше.

10. Nokia G22 – продуманий і зручно ремонтується.

Якщо Вам подобається ідея ремонтувати смартфон, а не замінювати його кожні кілька років, Nokia G22 може стати тим самим пристроєм. Це досить повільний смартфон – по суті, він потрібен лише для основних функцій, таких як дзвінки, повідомлення та карти Google.

Основна “фішка” цього смартфона полягає в тому, що його досить просто ремонтувати. Смартфон можна повністю розібрати і зібрати всього за пів-години навіть не професійному сервісному інженеру.

Слід зазначити одну річ: підтримка програмного забезпечення цього смартфона буде здійснюватись лише протягом двох років з моменту запуску, що дещо суперечить ідеї багаторічного використання пристрою. Разом з тим, смартфон є цікавою концепцією бюджетного гаджета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.