Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для розгляду. Телефони Pixel від Google зараз у кращій формі, ніж будь-коли, лінійка Galaxy S від Samsung просто вражає уяву, OnePlus на плаву, а Motorola також має кілька дуже сильних варіантів.

З усіх телефонів Android, з яких ви повинні вибирати, є велика ймовірність, що ви думаєте про те, щоб вибрати Google Pixel 8 або Samsung Galaxy S24. Якщо ви розглядаєте обидва телефони і не впевнені, який з них краще вибрати, ось кілька причин, з яких вам варто віддати перевагу телефону Samsung.

Більш легкий та компактний дизайн

Якщо ви розглядаєте Google Pixel 8, тому що віддаєте перевагу більш компактним телефонам, то Samsung Galaxy S24 виграє у нього.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча обидва телефони оснащені 6,2-дюймовим дисплеєм, Galaxy S24 трохи коротший і вже в порівнянні з Pixel 8: його розміри становлять 147 на 70,6 на 7,6 мм (5,79 на 2,78 на 0,30 дюйма) замість 150,5 на 70,8 на 8,9 мм (5,93 на 2,79 на 0,35 дюйми). Він також легше – 168 грамів порівняно зі 187 грамами Pixel 8.

Нехай це і не так багато, але кожна дрібниця має значення. Як жінці, мені постійно доводиться мати справу з маленькими кишенями на одязі та сумках, і завжди легше зберігати телефон, коли він менший.

Крім того, я звикла до телефонів із плоскими краями, тому Galaxy S24 мені зручніше тримати в руках, особливо протягом тривалого часу. Вигнуті краї Pixel 8 просто не такі зручні, хоча тут все залежить від ваших уподобань.

Більш універсальні камери

Велика різниця між Galaxy S24 та Pixel 8 полягає у камерах, які використовуються в кожному з них. Google Pixel 8 оснащений лише подвійною камерою з 50-мегапіксельною основною камерою та 12-мегапіксельним об’єктивом, а також 10,5-мегапіксельною камерою selfie. Хоча телефони Pixel можуть робити непогані фотографії, Galaxy S24 набагато універсальніший і краще оснащений.

Незважаючи на те, що це модель початкового рівня в лінійці S24, поряд з більшим S24 Plus і топовим S24 Ultra, звичайний Galaxy S24, як і раніше, оснащений трилінзовою системою камер. S24 оснащений 50-Мп основною камерою, 10-Мп телефотокамерою та 12-Мп ультраширококутною камерою з кутом огляду 120 градусів. Для селфі Samsung використовує 12-Мп фронтальну камеру.

Основна та ультраширока камери Galaxy S24 не тільки дуже схожі на камери Pixel 8, але й оснащені телеоб’єктивом, який повністю відсутній у Pixel 8. Хоча його роздільна здатність складає всього 10 МП, телеоб’єктив дозволяє Galaxy S24 використовувати 3-кратний оптичний зум, що дуже зручно, якщо ви хочете зробити кілька гідних знімків крупним планом. Pixel 8 здатний збільшувати зображення, але тільки в цифровій якості, яка, як правило, погіршується в міру збільшення.

Єдине, на що варто звернути увагу, – це той факт, що Samsung має тенденцію робити кольори на фотографіях, що “спливають”, роблячи їх трохи більш насиченими. Однак Samsung, схоже, трохи зменшив тон у лінійці S24 в порівнянні з попередніми моделями, так що це не така велика проблема, як у минулому. Однак на Google Pixels зазвичай виходять більш реалістичні та природні кольори. Звичайно, ви завжди можете відредагувати фотографії, щоб підправити їх на свій смак.

Але з апаратного боку Samsung виразно універсальніший завдяки системі камер з трьома об’єктивами замість системи з двома об’єктивами у Pixel.

Вища продуктивність, триваліший час автономної роботи

У Google Pixel 8 використовується власний чіп компанії Google – Tensor G3. Хоча це гідний чіп, який насправді працює краще за своїх попередників, він все ж таки не такий гарний, як Snapdragon 8 Gen 3 у більшості нових флагманських телефонів 2024 року. Згадайте – Pixel 8 вийшов наприкінці 2023 року.

У Galaxy S24 використовується не тільки новий Snapdragon 8 Gen 3, але і його спеціальна версія, оптимізована спеціально для Samsung Galaxy. Звичайний Snapdragon 8 Gen 3, який можна знайти в таких телефонах, як OnePlus 12, має достатню потужність і час автономної роботи.

Судячи з нашого досвіду використання всієї лінійки S24, Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy забезпечує неймовірну потужність та продуктивність, а також високу енергоефективність. Всі пристрої Galaxy S24, включаючи базовий S24, можуть працювати від однієї зарядки цілий день і навіть більше.

Хоча Tensor G3 в Pixel 8 справляється з продуктивністю, його час автономної роботи не такий приголомшливий, як у S24. Так що якщо вам потрібний процесор-звір, здатний впоратися з усіма завданнями, які ви ставите перед ним, то Galaxy S24 – це те, що вам потрібно.

Першокласний дисплей Samsung

Коли йдеться про телефони, вам потрібен дисплей, який можна використовувати у будь-який час, у тому числі під прямим сонячним промінням. Я живу в Південній Каліфорнії, де багато часу досить сонячно, тому, коли я перебуваю на вулиці, мені потрібно, щоб мої екрани були яскравими. Інакше вони практично марні.

Пікова яскравість дисплея Google Pixel 8 досягає всього 2 000 нит, що еквівалентно лінійці iPhone 15 від Apple. Samsung Galaxy S24 ще яскравіше – його пікова яскравість досягає 2600 ниток. Це не так вражаюче, як 4 500 нит у OnePlus 12, але все ж таки це значний стрибок в порівнянні з Pixel 8.

Обидва телефони також оснащені завжди увімкненим дисплеєм, але Samsung виграє у Google і тут: динамічна частота оновлення варіюється від 1 до 120 Гц, у той час як у Pixel 8 – лише від 60 до 120 Гц. Іншими словами, постійно увімкнений дисплей S24 більш енергоефективний і не так сильно навантажує акумулятор, як у Pixel 8.

Не варто забувати і про загальну міцність дисплеїв. У Google Pixel 8 використовується тільки скло Gorilla Glass Victus, в той час як у Galaxy S24 – Gorilla Glass Victus 2. Якщо ви турбуєтеся про довговічність, то Galaxy S24 буде більш стійким до подряпин і ударів.

Великий вибір аксесуарів

Один з найкращих способів персоналізувати телефон відповідно до своїх уподобань – використовувати аксесуари. Хоча на ринку мобільних аксесуарів домінує iPhone, Samsung є другим за величиною виробником смартфонів після Apple, тому у продажу є пристойна кількість аксесуарів.

Простіше кажучи, ви з більшою ймовірністю знайдете кращий вибір аксесуарів для Samsung Galaxy S24, ніж для Pixel 8. Я не кажу, що для Pixel 8 немає чохлів, але ви не знайдете стільки варіантів на вибір, як для Samsung Galaxy S24. Або, принаймні, не буде такої кількості кольорів та крутих дизайнів на вибір.

Я завжди буду прихильником чохлів, оскільки я трохи незграбний і часто страждаю від пальців. Я також вважаю, що це найпростіший спосіб виразити себе, тому зазвичай вибираю чохли з унікальними малюнками чи візерунками, а не просто однотонні. Якщо ви схожі на мене, то ви знайдете більше варіантів подібних чохлів для Galaxy S24 в порівнянні з Pixel 8.

Наприклад, у Spigen – бренду, який виробляє досить відмінні чохли за розумними цінами, – є близько 12 чохлів для Samsung Galaxy S24, у той час як для Google Pixel 8 – всього 10 варіантів. Компанія Velvet Caviar, яка виробляє дуже стильні та шикарні чохли та ручки для телефонів, пропонує чохли тільки для iPhone та Samsung, а для Google Pixel – нуль варіантів. Incipio має три варіанти чохла S24 і тільки чохли для лінійки Pixel 6 і Pixel 7, так що вона навіть не актуальна для Pixel 8.

Звичайно, ніщо не може перевершити iPhone у плані вибору аксесуарів. Але Samsung, принаймні, знаходиться на другому місці, так що якщо вам важливі чохли тощо, то Galaxy S24 у цьому плані кращий за Google Pixel 8.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.