Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає найдодатнішу камеру в лінійці, головною особливістю якої стане модуль з телеоб’єктивом. Це буде 200-мегапіксельний сенсор оптичного формату 1/1.4 дюйма з максимальною діафрагмою оптики F/2.67.

Але давайте по порядку. Головний модуль основної камери смартфона Vivo X100 Ultra – це сенсор нового покоління виробництва компанії Sony. Це найпросунутіша матриця актуальної лінійки: Sony LYT-900 оптичного формату 1 дюйм . Вона має роздільну здатність 50 Мп і буде встановлена ​​в комбінації з надширококутною оптикою.

Самі об’єктиви, до речі, розроблялися разом із компанією Zeiss, що свідчить відповідний логотип серед блоку камер апарату. Причому якщо наблизити картинку можна розрізнити напис на обідку: Vario Sonnar 1.75-2.67/14-85 ASPH . Цей об’єктив встановлений у смартфоні Vivo X100 Ultra (ліворуч на зображенні нижче).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, в одному пристрої зійдеться комбінація: найкращий сенсор на ринку + якісна високотехнологічна оптика. Цей підхід, як розраховує компанія Vivo, має забезпечити високу якість фотографії та відео, а відповідно, і хороший попит на камерофон.

У минулому, треба сказати, компанії вдавалося знайти підхід, з інженерної точки зору, для того, щоб досягти можливостей зйомки фото/відео хорошого рівня: смартфон Vivo X100 Pro розташовується на 11-му рядку рейтингу DxOMark.

Однак зараз, якщо поглянути на рейтинг можливостей камер смартфонів, детальніше все очевидніше стає застій у можливостях сучасних апаратів. Випущений майже два роки тому Huawei Mate 50 Pro набирає лише на 9 балів менше, ніж нинішній лідер Honor Magic6 Pro.

Ймовірно, Vivo хочуть зробити крок уперед у галузі телемодулів смартфонів. І у них, зважаючи на все, є шанс на успіх за рахунок впровадження відразу кількох новацій.

По-перше, спеціальний режим високої роздільної здатності. Він дозволить робити знімки з роздільною здатністю 12888х16320 пікселів. По-друге, смартфон матиме гарні характеристики зумування, доповнені алгоритмами. Опубліковано наступний приклад знімка на Vivo X100 Ultra:

На фотографії вище запуск китайської ракети-носія Чанчжен (або Long March), знятий зі смартфона Vivo X100 Ultra на фокусній відстані 230mm (в еквіваленті) з витримкою 1/100 секунди. Тобто на телемодулі смартфона. Наступний кадр зроблено на той самий модуль, проте з більш короткою витримкою:

Джерело повідомляє, що якісний телемодуль – одна з головних особливостей смартфона. Він забезпечує неймовірний діапазон масштабування за рахунок 200 Мп сенсора нового покоління (матриця Samsung HP9). Телемодуль Vivo X100 Ultra забезпечить фокусну відстань у 100mm з 4.3х оптичним зумуванням . Ця камера також працюватиме разом із спеціальною технологією компанії – BlueImage. Її призначення поки що не розкривається. Швидше за все, вона додатково обробить знімки для досягнення найкращої якості.

Також смартфон має ще один модуль. Очевидно, з надширококутною оптикою. Його характеристики поки що не розкриваються.

Камерофон нового покоління отримає якісний дисплей: екран Samsung AMOLED останнього покоління E7 з діагоналлю 6.78 дюйма, з роздільною здатністю 2К та частотою оновлення 120 Гц.

В якості апаратної начинки заявлено топовий чіп Snapdragon 8 Gen 3 , який забезпечить широкі можливості роботи з зображеннями на рівні алгоритмів. Цікаво подивитися, як Vivo розпорядиться обчислювальною потужністю цього чіпа для досягнення найбільш якісного результату під час зйомки на просунутий 200 Мп телемодуль.

Vivo X100 Ultra буде оснащуватися 16 ГБ ОЗУ та 1 ТБ флеш-пам’яті у топовій версії. Виробник забезпечить підтримку швидкого заряджання потужністю 80 Вт.

Офіційна прем’єра Vivo X100 Ultra відбудеться вже у травні. Разом із ним очікується прем’єра Vivo X100s та Vivo X100s Pro на базі SoC MediaTek Dimensity 9300 Plus. До речі, зображення Vivo 100s також були опубліковані джерелом:

Смартфон цієї версії також матиме фірмову оптику Zeiss.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.