Смартфони

Qualcomm Snapdragon X Plus з потужним нейроблоком представлений офіційно

Share

Кардинальних відмінностей між флагманським Snapdragon X Elite та спрощеним Snapdragon X Plus немає. Новинка так само базується на процесорних ядрах Oryon, виготовлена ​​за нормами 4-нм техпроцесу і пропонує аналогічний за продуктивністю нейроблок NPU. Останній відповідає за ШІ-функції, такі як генерація аудіо-, відео- та текстового контенту.

Snapdragon X Plus є 10-ядерним чіпсетом з піковою частотою до 3,4 ГГц (турбобуст відсутній). Загальний обсяг кеш-пам’яті досягає 42 МБ, заявлено підтримку ОЗУ стандарту LPDDR5X-8448 обсягом до 64 ГБ і накопичувачів M.2 PCI-E 4.0 NVMe. Що стосується продуктивності, то тут Qualcomm показує, що новинка потужніша від конкурентів на 37% при зниженому на 54% енергоспоживання. Наприклад, продуктивність відеоядра чіпсету досягає 3,8 Тфлопс, що можна порівняти з потужністю Xbox Series X.

Snapdragon X Plus справді виглядає привабливо на тлі конкурентів. Повідомляється, що вбудований нейрообчислювальний блок NPU демонструє продуктивність до 45 TOPS. Це більше, ніж вимагає Microsoft для локальної роботи ШІ-помічника Copilot – 40 TOPS. Більше того, це в рази більше, ніж пропонують новітні чіпи конкурентів: Intel Core Ultra – 10 TOPS, а AMD Ryzen 8040 – 16 TOPS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор вміє виводити картинку відразу на три монітори з роздільною здатністю 4К @60 Гц за допомогою апаратного кодування/декодування AV1 відео в режимі 4K HDR. Вбудований модем Snapdragon X65 підтримує мобільні мережі 5-го покоління, а також роботу модулів Wi-Fi 7 та Bluetooth 5.4 LE.

Ноутбуки на базі Snapdragon X Plus

Повідомляється, що перші пристрої, а саме ARM Windows-ноутбуки з процесором Snapdragon X Plus, можуть з’явитися вже цьогорічного літа на заході COMPUTEX 2024.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Huawei розпочала продажі своїх Watch Fit 3 за межами Китаю за ціною $160

    Новинка пропонується за стартовою ціною $160. При цьому пристрій може похвалитися 1.82-дюймовим AMOLED-екраном із закругленими…

    08.05.2024

    У мережі обговорюють кросівки Тіма Кука

    Уважні користувачі помітили під час травневої презентації Apple незвичайну деталь. Загальну увагу привернула пара взуття…

    08.05.2024

    Які побутові прилади не можна підключати до подовжувача: не всі про це знають

    При використанні подовжувачів слід дотримуватись певних правил безпеки. Які побутові прилади слід підключати безпосередньо до…

    08.05.2024

    6 налаштувань Xiaomi, за допомогою яких ви покращите свій смартфон

    Китайські смартфони бренду "Сяомі" радують своїх власників різноманітністю налаштувань, за допомогою яких можна помітно підвищити…

    08.05.2024

    Apple прибрала зарядний пристрій з нових iPad Pro та iPad Air у Європі

    Учора Apple представила нові лінійки iPad Pro та iPad Air , а також оновлені Apple…

    08.05.2024

    iPad 10 став коштувати ще дешевше після анонсу нових iPad Air та Pro

    У відповідь на анонс нових моделей iPad Air та iPad Pro, що відбувся напередодні у…

    08.05.2024