Android-смартфони навчилися самостійно видаляти програми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google оголосила про нову функцію для всіх Android-смартфонів. Тепер смартфони можуть мимоволі видаляти програми, щоб заощаджувати місце пам’яті. Функція отримала назву архівації додатків. Вона буде доступна всім, незалежно від версії ОС, оскільки нововведення поставляється з новою версією Google Play.

Як це працює

Google Play буде автоматично видаляти програму з пам’яті смартфона, зберігаючи його дані та іконку на робочому столі. Поверх іконки відображається хмара символ. Програма буде видалена доти, доки користувач знову не захоче скористатися нею.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо програма стане в нагоді, достатньо клікнути по іконці. Програма чи гра знову завантажиться. Умова: якщо програма була видалена з магазину, заново її розархівувати не вийде.

Повідомлення про увімкнення архівації з’явиться тоді, коли на смартфоні залишилося мало пам’яті, а ви хочете завантажити нову програму. У будь-який момент функцію можна буде вимкнути у налаштуваннях Google Play. В архівації є обмеження: воно працює лише з іграми та програмами у форматі App Bundle (AAB). Програми у форматі apk. автоматично видалятися не будуть.

Навіщо це потрібно

Ціль одна: заощадити обсяг сховища на вашому пристрої. Є такі користувачі, які завантажують купу додатків, якими в майбутньому не користуються, але страждають від малого обсягу пам’яті. Архівація допоможе видалити непотрібний «мотлох», яким не користуються. За словами Google, це нововведення дозволить звільнити до 60% вбудованої пам’яті.

Зазначимо, що архівуватись не будуть ті програми, якими ви активно користуєтеся. Щоб програма автоматично видалилася, має пройти деякий час.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.