Умільці додали ШІ-функції у старий Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У смартфони Samsung Galaxy Note 9 та Galaxy S9 додали ШІ-функції, які офіційно не підтримують настільки старі пристрої. Фішки нейромереж з’явилися в девайсах завдяки авторам сторонніх прошивок.

Розробник AlexisXDA не перший рік підтримує старі смартфони, випущені ще у 2018 році за допомогою Noble ROM. Прошивка дозволяє власникам Galaxy Note 9 та Galaxy S9 отримувати оновлення, які Samsung припинила постачати ще у 2021 році. Цього разу до пристроїв додали свіжі фішки нейромереж.

Оновлення з’явиться у Noble ROM 4.1. Воно дозволить запустити на старих смартфонах функції Galaxy AI, представлені на останніх пристроях Samsung. Наприклад, це живий переклад, розумне редагування фото та функція Google Circle To Search, яка дозволяє шукати інформацію в інтернеті, обвівши ділянку екрана, фотографії або скріншота пальцем. Очікується, що прошивка вийде у травні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробник при цьому не зазначив, як працюватимуть розумні фішки на пристроях шестирічної давності. Зараз для роботи нейромереж девайси ставлять сучасні процесори, які дозволяють функціонувати ШІ-моделям. А у 2018 році такі технології ще не були розвинені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.