Смартфони

Топ-5 найкращих смартфонів до 15 тисяч гривень: рейтинг 2024 року

Share

Середній клас смартфонів завжди уособлює різнобічні моделі гаджетів, одні з яких більше приваблюють якістю камер, інші потужність «заліза». Ми розглянемо найкращі смартфони до 15 000 грн. у 2024 році, серед яких є як більш збалансовані китайські смартфони, так і брендові рішення.

У нашій добірці знайшлося місце для повноцінних ігрових девайсів, для універсальних китайських смартфонів і навіть для пікселя, який традиційно виграє у конкурентів у плані якість фото-і відеозйомки. Втім, давайте поговоримо про все по порядку. Не забувайте ділитися своєю думкою та оцінками контенту.

Топ-5 найкращих смартфонів до 30 тисяч

При складанні рейтингу ми враховували не лише відгуки покупців, а й думку відомих ЗМІ та лабораторій, включаючи Dxomark. Також враховували дані бенчмарку, включаючи AnTuTu.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

5. Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G

Відкриває Топ-5 смартфонів до 30 тисяч модель Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G, головною перевагою якої є чудовий екран, що відповідає сертифікації TÜV Rheinland. Крім відсутності шкідливого впливу синього кольору, цей телефон приваблює відсутністю ШІМ і підтримкою 16 тисяч градацій яскравості. Автоматичне калібрування працює добре, що характерно для всіх моделей Сяомі.

Роздільна здатність дисплея становить 2712 на 1220 пікселів, а частота зміни кадрів 120 Гц. За продуктивність відповідає чіп Snapdragon 7s Gen 2. Потужність цілком вистачає для високих налаштувань сучасних ігор. Ще однією перевагою є камера з провідним сенсором 200 мегапікселів з оптичною стабілізацією. Інші сенсори не такі привабливі. Макрокамера майже марна, але є 4К. Батарея має ємність 5100 мАг.

4. Poco X6 Pro

Серед ігрових смартфонів до 30 тисяч привабливо виглядає модель серії Poco X6 Pro. Головною перевагою цієї лінійки є преміальний процесор Demensity 8300 Ultra від компанії MediaTek. Цей чіп створений за 4-нм техпроцесом. Дисплей смартфона має роздільну здатність 2712 на 1220 пікселів, частота зміни кадрів 120 Гц.

Про приналежність до геймерського класу свідчить висока частота дискретизації сенсорного шару – тут 480 Гц. Приємним бонусом є швидкий дактилоскопічний сканер, вмонтований в екран. Камера включає три модулі, є оптична стабілізація. Місткість акумулятора 5000 мАг. Є підтримка швидкого заряджання, потужність якої 67 Вт. Цей телефон працює на Android 14 з оболонкою HyperOS.

3. Google Pixel 6a

Рейтинг смартфонів до 15 000 гривень поповнює модель Google Pixel 6a, що має фірмовий процесор Google Tensor. Чіп досить потужний, але тротлінг дуже відчутний, про що свідчать численні відгуки різних покупців. Головною перевагою є основна камера Пікселя. Експерти Dxomark протягом кількох років віддають Pixel 6a перше місце серед конкурентів. Є 4К-відео, і уповільнена зйомка, і оптична стабілізація.

Хто б що не казав, смартфони цієї компанії мають справді ефективну постпрограмну обробку. Є й захист від води за стандартом IP67. Місткість акумулятора становить 4410 мАг. Дисплей побудований за OLED-технологією, але яскравість нижча, ніж у китайських конкурентів, як і частота зміни кадрів – тут лише 60 Гц.

2. Poco F5

Якщо шукайте ігровий смартфон до 30 тисяч, однозначно варто звернути увагу на модель серії Poco F5 з частотою розгортки в районі 240 Гц. За продуктивність відповідає процесор Snapdragon 7+ Gen 2, який видає понад 1,1 млн балів в АнТуТу. Це вже показник субфлагманів, а не середняків. Система охолодження також хороша. Явного тротлінгу за двійником Redmi Note 12 Turbo – не помічено.

При цьому можна взяти версію з 12 гігабайтами оперативної пам’яті та 256 Гб постійної пам’яті. Екран побудований за AMOLED-технологією з частотою оновлення 120 Гц. Є підтримка сучасних стандартів розширеного динамічного діапазону, включаючи Dolby Vision та HDR10+. Приємним бонусом є захист за стандартом IP53 та швидка зарядка 67 Вт.

ТОП-1: Samsung Galaxy A54 5G

Найкращий смартфон 2024 року до 30 тисяч – модель Samsung Galaxy A54 5G, що отримала фірмовий екран Infinity-O з частотою 120 Гц і роздільною здатністю 2400 на 1080 пікселів. Цей дисплей побудований за AMOLED-технологією, тому має відмінний рівень яскравості (800 Ніт) і контрастність. Фронтальна камера лише на рівні конкурентів. Основна отримала головний сенсор з роздільною здатністю 50 мегапікселів та підтримкою оптичної стабілізації.

За продуктивність відповідає чіп серії Exynos 1380. Чи не ідеальний варіант, але непоганий процесор, якщо порівнювати з іншими продуктами цієї південнокорейської компанії. В АнТуТу цей смартфон набирає близько 500 тисяч балів. Корпус захищений за стандартом IP67. Потужність швидкого заряджання всього 25 Вт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024