Apple нарощують зусилля із заміни фізичних кнопок ємнісними версіями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що Apple просувається вперед у реалізації планів із заміни фізичних кнопок на iPhone ємнісними версіями. Джерела, близькі до ситуації, повідомили Economic Daily News, що постачальник напівпровідникової техніки нещодавно підписав контракт на постачання Apple модуля під назвою “система в упаковці” (SIP), який використовуватиметься спільно з двома двигунами Taptic Engine та ємнісними датчиками.

Очікується, що Apple замінить фізичні кнопки по обидва боки iPhone повністю ємнісними версіями і використовуватиме додаткові механізми тактильного зворотного зв’язку для імітації відчуття від натискання кнопок. Це успішно використовувалося в ранніх моделях iPhone, де фізична кнопка “Додому” була замінена ємнісною версією.

Apple вже деякий час була зацікавлена ​​у переході на ємнісні кнопки. Ходили чутки, що iPhone 15 стане першим пристроєм Apple, в якому повністю відмовляться від кнопок, але цьому не судилося збутися, оскільки Apple не спромоглася вирішити технічні проблеми з дизайном до початку масового виробництва. В даний час неясно, чи буде iPhone 16 повністю ємнісним. До його випуску залишилося п’ять місяців, і все, що чути зараз, говорить про те, що він може незначно відрізнятися за дизайном від iPhone 15.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Випуск iPhone з кнопками надасть Apple нові можливості для продажу. Ця зміна також може зробити телефони довговічнішими та водонепроникними, оскільки зменшить кількість отворів для подачі рідин.

Також неясно, який вплив ця зміна може вплинути на внутрішній простір телефону. У новому звіті згадується, що для тактильного зворотного зв’язку було додано два тактильні двигуни, і, можливо, потрібно піти на компроміс щодо фізичного простору. Дехто вважає, що Apple працює над створенням iPhone без кнопок і портів, який повністю покладався б на ємнісні датчики та бездротову зарядку. Хоча ця ідея приваблива, це також означало б втрату функціональності USB-портів, що могло б істотно вплинути на гнучкість пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.