Навіщо оновлювати програмне забезпечення на смартфоні і як часто це варто робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі люди ігнорують повідомлення про вихід нової версії програмного забезпечення. А даремно. Давайте розберемося, навіщо оновлювати операційну систему (ОС) смартфона та як це допомагає йому працювати краще.

Навіщо оновлювати програмне забезпечення на смартфоні

Коли операційна система застаріває, смартфон починає підгальмовувати. Вся справа в сумісності з програмами: кожні кілька тижнів виходять оновлення софту, а пристрою стає складніше підтримувати їх на старій версії програмного забезпечення. Наприклад, якщо андроїд випустили п’ять років тому, на ньому можуть не працювати анімовані емодзі з Телеграма: стара ОС просто не підтримує функцію.

Як допоможе оновлення ПЗ

  • Захистить від кіберзагроз. Помилки у роботі операційної системи створюють загрозу витоку інформації з додатків банків та месенджерів. Коли на пристрої встановлено актуальну версію ПЗ, шахраям складніше отримати доступ до персональних даних.
  • Продовжить час автономної роботи. Оновлені програми на актуальній версії ОС працюють коректно та не створюють надмірне навантаження на процесор та акумулятор. У результаті вам не потрібно заряджати смартфон кожні 3-4 години.
  • Збільшить продуктивність. ПЗ варто оновлювати, щоб підтримувати мультизадачність пристрою та продовжувати одночасно грати, слухати музику та відповідати на повідомлення у месенджерах.
  • Забезпечить підтримку програм. Програми та браузери регулярно оновлюються. Якщо не актуалізувати ОС смартфона, пристрій може відкрити деякі сайти. Прикро, якщо не встигнете купити квиток на поїзд через те, що телефон не підтримує нову версію програми.

Як часто варто оновлювати ПЗ

Щоб користуватися смартфоном кілька років, важливо регулярно оновлювати операційну систему – краще кожного разу, коли бачите повідомлення про вихід нової версії. Так пристрій зможе підтримувати актуальні фічі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.