В Android 15 з’явиться діагностика ресурсів внутрішньої пам’яті смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У бета-версії Android 15 з’явилася функція інтелектуальної діагностики смартфона для своєчасного інформування користувача про відсоток вільного простору, що залишився, і термін працездатності внутрішньої пам’яті пристрою.

Інсайдер Мішаал Рахман розповів, що Google зараз тестує новий інструмент Device Diagnostics, Діагностика пристрою. Додаток не просто дає зведення за місцем, що залишилося і виробленості пам’яті девайса, а показує фактичний стан чіпа пам’яті.

Функція буде використовувати новий API часу життя накопичувача в Android 15 і відображати «час життя внутрішнього пристрою зберігання у вигляді цілісного відсотка». Тобто показник 90 означає, що залишилося 90% корисного терміну служби сховища смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також “Діагностика пристрою” покращить точність оцінки ресурсу акумулятора.

При цьому Рахман підкреслює, що в описі патчу сказано, що розробка лише “трохи відрізняється від попереднього API, який існував для обслуговування в режимі простою”. Але проблема в тому, що обслуговування в режимі простою – коли Android обрізає блоки, що не використовуються, у файловій системі, що корисно для мікросхем флеш-пам’яті (UFS).

Однак надмірне обрізання блоків, що не використовуються, може призвести до скорочення терміну служби мікросхем сховища, тому необхідно перевіряти працездатність чіпа UFS і щадно виконувати обслуговування в режимі простою. Тому новий інструмент діагностики оцінюватиме стан UFS.

Але працювати з новою функцією Android 15 будуть не всі сховища, оскільки немає гарантії, що всі виробники запровадять підтримку оновленого API Android. І якщо Device Diagnostics не підтримуватиметься, замість даних зі сховища у відповідь повертатиметься цифра 1, що означає, що інструмент не працює.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.