У macOS 15 оновиться одна з найстаріших програм Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Компанія Apple має намір представити оновлений додаток «Калькулятор» разом із релізом macOS 15. Анонс системи ми побачимо в червні, а повноцінний вихід очікується восени поточного року.

“Калькулятор” у macOS не змінювався багато років як візуально, так і в плані доступних обчислень. За промовчанням програма пропонує мінімалістичний набір функцій, якого вистачить далеко не кожному, особливо якщо врахувати репутацію Mac як комп’ютера «для роботи». Однак скоро все зміниться і ми вперше за останні роки побачимо по-справжньому новий «калькулятор».

Згідно з джерелом, утиліта отримає в macOS 15 відразу кілька великих покращень:

  • Розширена система конвертації одиниць, розташована в головному інтерфейсі користувача, в тому числі для конвертації валют за актуальними курсами обміну
  • «Математичні нотатки», що дозволяють застосунку «Нотатки» взаємодіяти з додатком «Калькулятор» у математичних позначеннях (як у майбутньому iOS 18)
  • Стрічка історії на бічній панелі для відображення попередніх розрахунків доступна, ймовірно, за допомогою спеціальної кнопки в лівому верхньому кутку; вона також дозволить перемикатися між трьома видами калькулятора — базовим, науковим та програмістським.
  • Розмір вікна, що регулюється, у всіх трьох видах калькулятора з кнопками, які збільшуються і змінюють форму в міру необхідності.

Крім цього, оновлений «Калькулятор» отримає новий дизайн із закругленими кнопками. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.