Представлений модем Exynos 5400 для смартфонів Pixel 9

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модеми виробництва Qualcomm є основним вибором провідних виробників мобільних пристроїв. Є у них і конкуренти, зокрема від Samsung. Південнокорейський виробник анонсував модем Exynos 5400 5G, перший для себе за допомогою двостороннього супутникового зв’язку. Вони вже застосовуються в апаратах Galaxy S24 і Galaxy S24 Plus на процесорах Samsung і мають увійти до складу смартфонів Google Pixel 9.

Цей модем має підтримку 3GPP Release 17, що ставить його на один щабель з Qualcomm Snapdragon X80. Samsung обіцяє максимальну швидкість підключення 14,79 Гбіт/с. Підтримується об’єднання трьох несучих на частоті 100 МГц і двох 40 МГц, у результаті смуга пропускання становить 380 МГц при швидкості 11,2 Гбіт/с з 1024 QAM.

Модем виробляється на техпроцесі 4 нм EUV, підтримує MIMO 4×4 для частот нижче 6 ГГц та MIMO 2×2 для mmWave. Також є як NB-IoT NTN, так і NR NTN для підключення у віддалених областях. NB-IoT дає можливість підключатися до супутників на високій орбіті, а NR NTN підключає пристрої з 5G до супутників на низькій орбіті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на наявність цього модему в Galaxy S24, двосторонній супутниковий зв’язок там поки що не підтримується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.