У вас Samsung Galaxy S23? Не оновлюйте свій телефон до One UI 6.1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня Samsung почала розповсюджувати оновлення One UI 6.1, яке принесло функції Galaxy AI на серію Galaxy S23 та інші телефони та планшети Galaxy. На жаль, схоже, що оновлення приносить більше шкоди, ніж користі.

За останні кілька днів з’явилася нескінченна кількість повідомлень про те, що One UI 6.1 шкодить власникам Galaxy S23, включаючи несприйнятливість сенсорних екранів, непрацюючі датчики відбитків пальців і багато іншого.

Ось короткий огляд того, що відбувається, і чому вам, ймовірно, слід поки уникати оновлення One UI 6.1, якщо ви власник Galaxy S23.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нечуйні сенсорні екрани

Почнемо з однієї із найсерйозніших проблем. Згідно з повідомленнями користувачів на Reddit та форумах спільноти Samsung, One UI 6.1 призводить до того, що сенсорний екран деяких моделей Galaxy S23 зовсім не реагує на натискання.

Один із власників Galaxy S23 Ultra на Reddit стверджує, що після встановлення One UI 6.1 “мій екран зовсім не реагує на дотик пальців і працює тільки при використанні S Pen”. Форуми Samsung рясніють подібними повідомленнями. Там один із користувачів Galaxy S23 коментує: “Після встановлення оновлення 6.1 я зіткнувся з тією ж проблемою: сенсорний екран зовсім не реагує на дотик. Це просто пригнічує. Не можу повірити, що бренд випустив оновлення з такими проблемами”.

Зламані датчики відбитків пальців

Але проблеми із сенсорним екраном – це лише початок. Інші теми Reddit вказують на те, що One UI 6.1 також ламає датчик відбитків пальців на Galaxy S23.

Якщо покопатися у повідомленнях на сабреддитах r/GalaxyS23 та r/GalaxyS23Ultra, то датчик відбитків пальців не зовсім зламаний. Однак він також не працює так, як було задумано. Як пояснює один із користувачів: “Після вчорашнього оновлення до One UI 6.1 мій датчик відбитків пальців випадково не реєструє моє введення при спробі розблокувати телефон. Жодної помилки немає, анімація значка відбитка пальця з’являється знову, як тільки я торкаюся екрана, і мені доводиться знову торкатися цій частині, щоб розблокувати телефон.

Інший власник S23 повідомляє про аналогічну проблему: “Коли ви натискаєте на сканер відбитків пальців, він зникає, і вам доводиться натискати знову, щоб розблокувати пристрій”. Декілька коментаторів під кожною темою повідомляють про аналогічний досвід, що говорить про те, що ця проблема досить поширена.

Повільна зарядка

Також з’явилися повідомлення, що One UI 6.1 знижує швидкість зарядки телефонів серії Galaxy S23. Зокрема, деякі люди повідомляли, що їхній S23 максимально заряджається від 15 Вт при провідній зарядці – навіть при використанні 25-ватного адаптера.

Співробітники SamMobile перевірили це і виявили, що їх Galaxy S23, як і раніше, заряджається при очікуваних 20 Вт, що говорить про те, що ця проблема, можливо, не така поширена, як деякі інші в цьому списку. Тим не менш, вона все ще зустрічається на Reddit та форумах Samsung, тому про неї варто згадати.

Перегрівання телефонів

І останнє, але не менш важливе: One UI 6.1, схоже, змушує деякі телефони Galaxy S23 працювати спекотніше, ніж зазвичай. Це трохи складніше визначити, хоча один з користувачів Redditor стверджує, що One UI 6.1 змусив їх Galaxy S23 Plus стати “досить теплим на дотик, навіть коли він не діє і підключений до WiFi”.

Чи варто завантажувати One UI 6.1?

Враховуючи всі ці проблеми, чи варто завантажувати One UI 6.1 на свій Galaxy S23? Важко сказати, наскільки поширені ці помилки, тому є ймовірність, що ви завантажите оновлення і ви будете в повному порядку. Проте скарг досить, і здається, що щось явно зламалося.

Якщо у вас Samsung Galaxy S23 і ви ще не встановили One UI 6.1, можливо, варто почекати ще кілька днів, щоб Samsung змогла (сподіваємося) все виправити. One UI 6.1 – досить цікаве оновлення, що додає функції Galaxy AI від Samsung до сімейства S23, але воно не варте того головного болю, який воно викликає у багатьох людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.