iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max будуть оснащені спеціальним покриттям Atomic Layer Deposition

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple має намір поліпшити камеру у своїх майбутніх моделях – iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max. Одним із заходів, які вони планують застосувати, є використання спеціального покриття “Atomic Layer Deposition” (ALD). Це покриття буде нанесене на об’єктиви камер, щоб зменшити відблиски та покращити якість зображення. ALD створює тонкий шар плівки, який не вплине на якість зображення і може використовуватися навіть на нерівних поверхнях.

Однак у Apple немає патентів на ALD-покриття, тому конкуренти можуть легко його повторити. Не дивно, якщо в найближчому майбутньому безліч китайських виробників смартфонів почнуть використовувати технологію атомно-шарового осадження на своїх флагманських моделях, щоб боротися безпосередньо з iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max.

Незважаючи на це, камери залишаються однією з областей, де Apple продовжує демонструвати свою силу в iPhone. У Apple вже є плани на поліпшення камери в нових моделях, включно з оновленням тетрапризми в iPhone 16 Pro і використанням нового сенсора Sony для основної камери. Також очікується, що ALD-покриття допоможе поліпшити якість зображень, знизивши відблиски на об’єктиві.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологію ALD вже застосовують в автомобільній промисловості для зменшення помилок, спричинених відблисками об’єктива в камерах, що використовуються в системах контролю смуги руху. У той час як переваги ALD-покриття для iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max поки що не уточнюються, очікується, що воно допоможе поліпшити якість зображення і дасть Apple перевагу в порівнянні з конкурентами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.