Перший погляд на величезний редизайн iOS 18

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У той час як iOS 17 не отримала візуального оновлення, Apple, за чутками, працює над оновленим дизайном для своєї наступної версії iOS. У попередніх звітах стверджувалося, що в прийдешній iOS 18 з’являться елементи, схожі на visionOS, представлені на Apple Vision Pro. Новий звіт підтверджує це витоком зображення програми “Камера” для iOS 18.

Згідно зі звітом MacRumors, у наступній версії застосунку “Камера” можуть з’явитися елементи дизайну в стилі visionOS. Воно засноване на шаблоні рамки iPhone, який видання отримало від анонімного джерела, що стверджує, що він був отриманий від інженера iOS. Стверджується, що він був включений до складу Apple Design Resources для iOS 18.

У застосунку “Камера” чорні смуги зверху і знизу замінені напівпрозорим сірим кольором зі скляними елементами, які можна розгледіти, якщо зосередитися на ділянці застосунку “Кінематографічний режим”. Це явно натхнення від visionOS, яка має напівпрозорі елементи дизайну з відбивними краями. Новий дизайн зробить обидві операційні системи Apple більш уніфікованими. Також повідомляється, що компанія змінила дизайн кількох інших системних додатків, включно з Safari.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше Марк Гурман з Bloomberg у своїй розсилці повідомив, що вище керівництво Apple назвало iOS 18 “амбітною і переконливою”. iOS 18, як стверджується, включатиме “важливі нові функції та дизайн”.

Однією з них може стати можливість краще налаштовувати домашній екран. Наразі, якщо ви переміщуєте додаток на домашній екран, наступний додаток заповнює місце, що звільнилося. На відміну від Android, iOS не дозволяє звільняти простір. Однак із виходом iOS 18 ситуація може змінитися: ви зможете розміщувати іконки додатків у будь-якому місці сітки домашнього екрана.

Загалом, схоже, що iOS 18 стане гнучкішою і візуально приємнішою та отримає серйозне переопрацювання дизайну, зокрема в різних системних додатках. Це буде найбільше оновлення iPhone за останні роки з вбудованими функціями штучного інтелекту, підтримкою RCS і багатьом іншим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.