Чутки: нове покриття камери iPhone 16 Pro дасть змогу зменшити відблиски на об’єктиві

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з витоком інформації про iPhone 16 Pro, в об’єктиві камери буде використане нове покриття, яке дасть змогу зменшити відблиски і поліпшити якість зображення.

Уже неодноразово ходили чутки, що iPhone 16 Pro отримає об’єктив з тетрапризмою, який раніше був ексклюзивом для iPhone 15 Pro Max. Новий слух говорить про те, що наступні Pro-моделі також отримають нове покриття лінз.

Як повідомляє автор витоку Yeux1122 у своєму блозі, Apple використовуватиме в нових iPhone технологію під назвою Atomic Layer Deposition (ALD).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ALD дає змогу виготовити дуже тонку плівку товщиною всього в кілька нанометрів, яка може бути нанесена на лінзи. Її можна дуже точно і рівномірно нанести на такі поверхні, як вигнуті лінзи.

Цей метод уже випробуваний автовиробниками для зменшення помилок, спричинених відблисками на лінзах камер, що використовуються в електромобілях для контролю смуги руху.

Однією з таких переваг, ймовірно, стане зменшення ефекту “примари”, коли яскраві елементи зображення можуть здаватися дубльованими. Цей ефект і відблиски – мабуть, дві найчастіше критиковані речі, яким піддаються камери Apple в iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.