Google Pixel 9 скопіює ще одну популярну функцію у iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Супутникова функція екстреної допомоги SOS від Apple була високо оцінена, коли вона з’явилася в iPhone 14 у 2022 році. За більш ніж рік існування цієї функції було чимало випадків, коли вона приходила на допомогу людям, які застрягли в надзвичайних ситуаціях. І ось нещодавно з’явилися повідомлення про те, що Google також планує привнести цю функцію в телефони Pixel. Минулого місяця повідомлялося, що Google працює над функцією екстреного виклику SOS, але подробиці про це залишалися неясними. Тепер же з’явилися свіжі повідомлення про те, що ця функція спочатку з’явиться в Pixel 9. Також повідомляється, як може працювати функція, заснована на використанні супутників.

Згідно з повідомленням Android Authority, Google планує запропонувати своїм користувачам систему безпеки, аналогічну до функції Apple Emergency SOS. Спочатку компанія планує співпрацювати з T-Mobile, а згодом до неї можуть приєднатися й інші провайдери.

Подібно до системи Apple, функція екстреної допомоги Google може пропонувати користувачам ряд питань для оцінки ситуації під час її активації. Як повідомляє Android Authority, ці питання можуть включати запити про характер надзвичайної ситуації, кількість людей і наявність зброї або вогню.

Серед питань, які може поставити функція, такі:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Що трапилося?
  • [Ви/вони/чи] дихають?
  • Скільки людей загалом [пропало безвісти/захоплено]?
  • Що найкраще описує вашу ситуацію?
  • Що горить?

У звіті також йдеться, що на багато з цих питань буде запропоновано визначені відповіді, щоб користувачі могли швидко пройти весь процес. Після відповіді на запитання користувачі матимуть доступ до обміну повідомленнями з екстреними службами, щоб запросити допомогу. Крім того, користувачі мають можливість сповістити своїх контактних осіб про надзвичайну ситуацію.

Крім екстреної допомоги, функція супутникового зв’язку може полегшити обмін текстовими повідомленнями. Більше того, повідомляється, що у розробці знаходиться спеціальний додаток Satellite Gateway, який спростить зв’язок з екстреними службами завдяки функції Emergency SOS, забезпечуючи швидке та ефективне реагування у критичних ситуаціях.

Як уже згадувалося, майбутній Google Pixel 9 стане першим телефоном, що підтримуватиме вбудовану супутникову реалізацію Android, що працює на базі модему Exynos 5400 з підтримкою NTN.

Також повідомляється, що ця функція вийде за межі серії Pixel 9 та може стати частиною наступного покоління Pixel Fold. Поки не повідомляється, чи отримають цю функцію Google Pixel 8 та старіші моделі телефонів Pixel чи ні. Слід зазначити, що Google поки що офіційно не анонсувала функцію SOS для Pixel 9, і ми повинні дочекатися офіційного оголошення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.