Android 15 навчили приховувати “ім’я” смартфона і не тільки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перша публічна бета-версія Android 15 вже тут, і хоча основні функції залишать “на десерт”, Google уже показала, що конфіденційність стала пріоритетом. 9to5Google зробили огляд нових інструментів, які “підвищують контроль над вашими даними”.

Під час під’єднання до громадського Wi-Fi часто доводиться повідомляти MAC-адресу (своєрідне ім’я) свого пристрою, яка може бути використана для відстеження вашої активності. Тепер ви можете вибрати випадково згенеровану адресу, зберігши “анонімність”. Крім того, новий тумблер дає змогу приховати ім’я телефону від мереж Wi-Fi.

У налаштуваннях “Безпека стільникової мережі” в Android 15 ви знайдете функції для боротьби з потенційним стеженням. Одна з опцій повідомляє про підключення до незашифрованої мережі або мережі, яка відстежує ідентифікатори вашого пристрою (IMEI та IMSI).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для максимального захисту в Android 15 з’явилася опція “Вимагати шифрування” для стільникових мереж. Це шифрує трафік даних, роблячи його безпечнішим, але потенційно обмежуючи зв’язок у деяких районах. Пріоритет віддається екстреним викликам, які будуть обходити шифрування для забезпечення успішного з’єднання.

Поки незрозуміло, чи будуть ці функції доступні тільки на пристроях Google Pixel, чи поширяться і на інші телефони на базі Android. Найімовірніше, ми отримаємо більш чітку картину під час Google I/O, де компанія традиційно розкриває подробиці про майбутні версії Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.