Як зміниться iOS 18: важливі нововведення наступного великого оновлення iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В ефірі новини iOS 18! Вже стало традицією, що на початку червня компанія Apple презентує оновлені версії своїх “операційок”. Відбувається це у рамках WWDC. У поточному році змін у цьому плані не очікується, тому незабаром ми зможемо оцінити фірмову iOS 18, яка є черговим великим оновленням для яблучних смартфонів.

На даний момент вже є деяка інформація про майбутнє оновлення операційної системи для iPhone. Маючи ці дані, багато експертів стверджують, що iOS 18 стане одним з найбільших оновлень, представлених в останні роки. Отже, яким буде iOS 18?

iOs 18: що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власників яблучних гаджетів завжди цікавить не так розширення функціоналу ОС, як її зовнішній вигляд. За деякими даними, дизайн iOS 18 буде змінений, що розробники Apple роблять вкрай рідко, принаймні, в останні роки. Фахівці впевнені, що нічого подібного, як у випадку з радикальним переходом від iOS 6 до iOS 7 не буде, проте щось нове та цікаве все ж таки з’явиться. При цьому багато хто чекає, що в черговому оновленні буде використано деякі напрацювання з vision OS.

Отже, ми чекаємо на об’ємні кнопки і напівпрозоре тло вікон, хоча зараз важко уявити все це на компактному екрані смартфона. Якщо розробникам з Apple вдасться гармонійно і грамотно реалізувати подібні ідеї, то оновлений інтерфейс їх пристроїв буде дуже привабливим.

Штучний інтелект

Сьогодні питанням впровадження ІІ не займається лише лінивий. Не дивно, що центральною функцією iOS 18 багато хто називає саме вбудовування в операційну систему штучного інтелекту, який зачіпатиме переважну кількість інтегрованих фірмових додатків компанії.

Зараз відомо, що ІІ торкнеться:

  • Повідомлення та Нотатки;
  • Пошту та Команди;
  • Numbers та Pages;
  • Keynote та Apple Music.

Голосовий помічник

Також є інформація, що ІІ в iOS 18 покращуватиме не тільки основні додатки, але ще й прокачає голосовий яблучний помічник Siri. Це зумовлено тим, що функціонал “Сірі” давно викликає нарікання у власників “Айфонів”, насамперед через те, що помічник часто тупить. Це дає підстави вважати, що розробники використовують оновлену мовну модель, за рахунок чого Siri почне вибудовувати діалоги натурально, а також зможе запам’ятовувати контекст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.