Ексклюзив: витік про Sony Xperia 1 VI; специфікації, відео на 360° і рендери в 5К

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми отримали рендери Xperia 1 VI в якості 5К від Onleaks, а також відео на 360 градусів, яке демонструє кожну деталь нового телефону. Xperia 1 VI буде оснащений 6,5-дюймовим дисплеєм, аналогічним до торішньої моделі Xperia 1 V. Також в ньому передбачена потрійна камера ззаду, і він збереже роз’єм для навушників. Sony також залишила спеціальну кнопку для камери на боці, як видно на цих рендерах.

Цього разу Sony робить Xperia 1 VI трохи коротшим і ширшим, а також трохи товстішим. Розміри становлять 161.9 x 74.5 x 8.4 мм, що схоже з витоками, що з’явилися кілька тижнів тому. Це не велика зміна в порівнянні з попередником, але, можливо, достатня для зміни співвідношення сторін з 21:9 на 19.5:9, як це вже обговорювалося. Це зробило його співвідношення сторін схожим на Galaxy S24 Ultra.

Sony може відмовитися від 4K дисплея на користь 2K у моделі Xperia 1 VI

Нещодавно з’явилися витоки, що вказують на те, що Sony може відмовитися від 4K дисплея на користь 2K дисплея моделі Xperia 1 VI. Цей витік також вказував на ширше співвідношення сторін. Це буде перша зміна співвідношення сторін протягом останніх п’яти років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Xperia 1 вперше з’явилася в 2019 році, вона була одним із небагатьох смартфонів, які використовують співвідношення сторін 21:9. Причина рішення Sony полягала в полегшенні перегляду фільмів на телефоні. Фільми спочатку знімаються у форматі 21:9, який використовується у кінотеатрах, а потім адаптується до формату 16:9 для домашнього перегляду.

На той час телефони не були такими вузькими та високими, тому формат 21:9 здавався досить незвичайним. Сьогодні більшість телефонів мають співвідношення сторін 19.5:9, як у Galaxy S24 Ultra, а деякі навіть 20:9. Тож Sony вже не так далеко відстає.

Однак завжди було питання до 4K дисплея. Не тому, що це був 4K дисплей, а тому, що він був 4K дисплеєм лише під час перегляду фотографій та відео. В решту часу дозвіл був значно нижчим.

Очевидно, це було пов’язано з проблемами терміну служби батареї, які виникали при постійній роботі дисплея 4K. Так що ідея переходу на 2K дисплей, аналогічний до більшості інших флагманів, здається розумною.

На даний момент дата запуску та ціна Xperia 1 VI ще невідомі, але враховуючи кількість недавніх витоків та появу телефону у списках аксесуарів, анонс не за горами. Ймовірно, його буде оголошено протягом наступного місяця або близько того.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.