iPhone 16: яким буде, дата виходу і що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі постійно з’являється інформація про наступне покоління айфонів. Якісь дані просочуються в Інтернет через витік даних, а щось можна припустити, аналізуючи стратегію Apple в останні роки.

Виходу новинки можна чекати восени цього року. Експерти кажуть, що любителів айфонів чекає поява чотирьох моделей:

  • iPhone 16 – базовий смартфон із двома камерами.
  • iPhone 16 Plus – модель з двома камерами та збільшеним екраном.
  • iPhone 16 Pro – просунута модель із трьома камерами в порівняно компактному корпусі.
  • iPhone 16 Pro Max – найдорожчий і найтехнологічніший Айфон з великим дисплеєм.

У найближчі кілька років форма Айфона не буде глобально змінюватися: у Apple основні елементи дизайну переходять із покоління до покоління багато років поспіль. А ось блок камер, можливо, зміниться. Деякі експерти висловлюють думку про те, що компанія вирішить повернути вертикально розташовані камери.

Ширококутна камера отримає покращення. Аналітики висловлюють думку, що з’явиться новий об’єктив та 48-мегапіксельний сенсор із підвищеною світлочутливістю, що значно підвищить якість зйомки у темряві. При цьому поки що незрозуміло, чи буде ця ширококутна камера в базовому iPhone 16, чи її залишать тільки для старших моделей.

У iPhone 16 Pro замість зум-камери з наближенням 3× прогнозується поява модуля із зумом від 15 Pro Max. Віддалені об’єкти вдасться знімати ще ближче, не втрачаючи якості.

У iPhone 15 було замінено важелі беззвучного режиму на кнопку, якою можна призначити різні дії. Судячи з патентів і витоків, в iPhone 16 буде ще одна зміна сенсорна кнопка для спуску затвора камери. Є можливість, що сенсорними стануть і кнопки гучності. У такому разі вони будуть повністю плоскими або навіть заглибленими у рамку корпусу.

Компанія досі встановлює у звичайні Айфони екрани із частотою оновлення 60 Гц, а швидкі панелі ставлять на моделі із приставками Pro та Pro Max. Швидше за все, Apple дотримуватиметься цієї схеми і в майбутньому.

Корпус батареї, швидше за все, буде тоншим, але ємність акумулятора стане вищою. Процесор А18 Bionic може дістатися не тільки Pro-версіям. В останніх поколіннях айфонів Pro-моделям діставалися нові процесори, на базові моделі встановлювали торішні процесори. Можливо, тепер усі моделі отримають однакові процесори. Що стосується пам’яті, то, на думку аналітиків, базовим моделям встановлять 8 Гб оперативної пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.