Apple дозволить ремонтувати iPhone з використанням старих деталей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом багатьох років компанія Apple обмежує використання вживаних або старих деталей під час ремонту своїх пристроїв, використовуючи процес, відомий як “серіалізація”, під час якого Apple пов’язує серійний номер пристрою, що ремонтується, з встановлюваним компонентом. Тому іноді при використанні неофіційних деталей деякі функції пристрою можуть бути втрачені.

Тепер компанія має намір внести серйозні зміни до цієї галузі, відкривши можливість використання вживаних компонентів при ремонті деяких своїх продуктів. Компанія сама оголосила про це у своєму офіційному новинному блозі, де пояснила, що дозволить клієнтам і незалежним сервісним центрам використовувати деталі Apple, що були у використанні, при ремонті.

Ви зможете відремонтувати свій iPhone, використовуючи деталі, що були у використанні.

Спочатку в ремонті можна буде використовувати тільки модулі камер, акумуляторів і екранів, а в майбутньому до них додадуться і компоненти, пов’язані з біометричними системами iPhone. Компанія стверджує, що за цим стоїть ініціатива захисту навколишнього середовища.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Протягом останніх двох років фахівці Apple впроваджували інновації в дизайн і виробництво продукції, щоб запропонувати ремонт з використанням деталей Apple, що були у використанні, не порушуючи безпеку та конфіденційність користувачів. Розширюючи програму ремонту, ми раді надати нашим клієнтам ще більше можливостей для вибору та зручності , а також допомогти продовжити термін служби наших продуктів та їх деталей”.

Для здійснення цієї зміни пристрою самі виконують процес калібрування, необхідний для роботи з встановленою деталлю, будь то нова або вживана. Це позбавить ремонтні служби необхідності вказувати серійний номер пристрою при отриманні деталей, необхідних для ремонту.

Крім того, Apple також оголосила про посилення системи блокування активації iPhone, яка запобігає включенню вкрадених або втрачених пристроїв. У зв’язку з цим була розроблена функція, яка перевіряє, чи було видалено будь-яку деталь з iPhone з блокуванням активації, і, якщо це так, обмежує можливість калібрування цієї деталі. Ця система покликана покласти край поширеній практиці розбору вкрадених або втрачених iPhone з метою продажу їх на запчастини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.