Google збирається назавжди змінити телефони Pixel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лінійка Pixel від Google ніколи не була кращою. Вже зараз у продажу можна знайти Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro, а також перший телефон Google Pixel Fold. А для тих, кому потрібний бюджетний варіант, Google також пропонує Google Pixel 7a. Телефони не ідеальні, але вони є одними з найкращих, які Google колись випускала під маркою Pixel.

Хоча торішні чутки змушували нас думати, що Pixel 7a може стати останнім телефоном серії A, насправді, це може бути не так. Швидше за все, вже за кілька місяців ми отримаємо Google Pixel 8a, який, як очікуємо, буде представлений на конференції Google I/O у травні. Однак подейкують, що Google може відмовитися від щорічного циклу оновлення серії A і перейти на дворічний цикл, як iPhone SE від Apple.

Крім того, цього року ми можемо побачити три пристрої Google Pixel 9: стандартний Pixel 9, Pixel 9 Pro та більший Pixel 9 Pro XL. Такий крок зробить лінійку Pixel схожою на лінійку iPhone від Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ці повідомлення правдиві, це буде серйозною зміною у стратегії Google, і я з нетерпінням чекаю на це.

Наступні зміни для серії A

Google вперше запустила серію Pixel у 2016 році. У 2019 році вона представила першу A-серію з Pixel 3a та Pixel 3a XL, а потім продовжила її з Pixel 4a, Pixel 5a та Pixel 6a.

2023 року Google представила Pixel 7a. Хоча сам телефон був досить міцним, з гідними характеристиками апаратного забезпечення та камери, ціна ставила його в дуже дивне становище, і він відчувався як ітеративне оновлення порівняно з Pixel 6a до нього.

Одним із рішень Google щодо серії A є те, що вона дуже схожа на основні телефони Pixel, які виходять кілька місяців до цього. Оскільки Pixel 8 і Pixel 8 Pro були випущені в жовтні 2023 року з круглішими кутами, Pixel 8a буде виглядати так само, як і вони, судячи з витоків, які ми бачили. Камера також може бути оновлена, а Pixel 8a, швидше за все, буде встановлений чіп Tensor G3 – той же, що і в основній серії Pixel 8 (хоча, можливо, зі зниженим розгоном).

Особисто я не думаю, що серія Pixel A потребує щорічного циклу оновлень. iPhone SE – це бюджетний телефон Apple, і він не отримує нову версію щороку – насправді це швидше раз на два роки або частіше. Якщо Google дійсно відмовляється від щорічного випуску нової серії A, я думаю, це буде на краще.

Крім того, мені ніколи не здавалося логічним, що Google випустить бюджетний варіант у середині життєвого циклу Pixel. Зрештою, через кілька місяців після цього вийшов би новий пристрій Pixel основної серії.

Google могла б спростити або хоча б зробити більш упорядкованою лінійку Pixel, якби перейшла на дворічний цикл оновлення серії A – за умови, що вона справді збереже цю серію. Це хороші бюджетні варіанти, але нам не потрібний новий апарат щороку.

Перетряска Google Pixel 9

Набагато цікавішими є можливі зміни в лінійці Google Pixel 9, які ми очікуємо восени.

Раніше ми бачили рендери того, що ми вважали Pixel 9 і Pixel 9 Pro, з великим оновленням камери для стандартного Pixel 9. Виявилося, що це не зовсім так.

Натомість те, що ми прийняли за Pixel 9, насправді Pixel 9 Pro, а те, що ми прийняли за Pixel 9 Pro, насправді Pixel 9 Pro XL. Ми також отримали уявлення про те, як буде виглядати базова модель Pixel 9, яка має плоскі краї, як у побратимів Pro, і новий острівний модуль камери у формі таблетки. Тим не менш, схоже, що базовий Pixel 9, як і раніше, буде оснащений лише подвійною камерою.

Отже, давайте уточнимо, що є серія Pixel 9: Pixel 9 початкового рівня з подвійною камерою, Pixel 9 Pro – більш компактна модель Pro, і Pixel 9 Pro XL – найбільша модель. Обидві моделі Pro оснащені модулем трилінзовим камери.

Далі поговоримо про розмір екрану. Імовірно, екран Pixel 9 складе 6,03 дюйми, Pixel 9 Pro – 6,1 дюйми, а Pixel 9 Pro XL – 6,5 дюйми. Якщо це так, то схоже, що цього року Google справді зменшить загальні розміри, оскільки Pixel 8 має 6,2-дюймовий екран, а Pixel 8 Pro – 6,7-дюймовий.

Шанувальники невеликих телефонів, як і я, мають бути задоволені цими змінами. Мені також подобається той факт, що Google пропонуватиме меншу модель Pro. Хоча мені подобається простота двох моделей, пропонованих Google, я не великий шанувальник того, щоб мати найбільший телефон тільки тому, що мені потрібні найкращі функції. Якщо Google збирається запропонувати меншу модель Pro, я буду набагато більше зацікавлений у ній, за умови, що набір функцій залишиться тим самим.

Ця зміна знову зробить лінійку Google більш схожою на пропозиції Samsung та Apple. Серія Samsung Galaxy S24 включає 6,2-дюймовий Galaxy S24, 6,7-дюймовий Galaxy S24 Plus і 6,8-дюймовий Galaxy S24 Ultra.

Лінійка iPhone 15 включає 6,1-дюймові iPhone 15 та iPhone 15 Pro, а також 6,7-дюймові iPhone 15 Plus та iPhone 15 Pro Max. Хоча iPhone 15 Pro Max – це абсолютно найкращий iPhone, який ви можете придбати прямо зараз, я вибрав менший iPhone 15 Pro, тому що волію, щоб ним можна було керувати однією рукою, якщо потрібно. Компроміс полягає в тому, що у мене не найкраща система камер, а також трохи гірший час автономної роботи.

Це також буде вперше за п’ять років, коли Google запропонує розмір XL для Pixel, оскільки останньою моделлю XL був Pixel 4 XL у 2019 році. Особливо якщо Google вдасться зберегти системи камер у Pixel 9 Pro та Pixel 9 Pro XL однаковими, що дозволить тим, хто хоче отримати більш компактний телефон без шкоди для функцій, це може стати відмінним кроком.

Телефони Pixel зміняться назавжди

Зазвичай Google випускає три телефони Pixel протягом календарного року. Однак, якщо все вищесказане правда, це буде перший випадок, коли Google випустить три нові Pixel одночасно.

Одним словом, вже за кілька місяців сімейство Google Pixel виглядатиме зовсім по-іншому. Завдяки більш цілеспрямованій стратегії для телефонів Pixel серії A, а також ширшій пропозиції для основних пристроїв, сімейство Pixel виглядатиме зовсім інакше, ніж зараз. Якщо Google правильно розіграє свої карти, це може стати однією з найкращих змін, яку ми бачили за останні роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.