Google Messages попереджатиме користувачів перед відкриттям посилань із невідомих номерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Messages, стандартний додаток для обміну повідомленнями на більшості Android-пристроїв, скоро може отримати корисну функцію безпеки. Ця функція попереджатиме користувачів про можливі ризики під час відкриття посилань, отриманих від невідомих номерів через стандарт RCS текстових повідомлень. Можливо, ця функція також буде доступна для протоколу SMS у Google Messages.

Попередження з’явиться у вигляді діалогового вікна з текстом “Обережно: цей відправник не є одним із ваших контактів” і “Посилання від людей, яких ви не знаєте, можуть відкрити небажаний або шкідливий вміст”. Для продовження відкриття посилання користувачеві потрібно позначити прапорець із текстом “Продовжити з можливим ризиком…Я розумію, що це посилання може бути шкідливим”. Потім користувач може натиснути кнопку “Продовжити”, щоб відкрити посилання або “Скасувати”, щоб повернутися.

На даний момент Google Messages вже надає попередження перед відкриттям посилань від невідомих контактів, але користувачі можуть просто натиснути “Продовжити”, щоб обійти попередження. Нова функція вимагає від користувача активного визнання можливої небезпеки перед продовженням, що додає додатковий рівень безпеки. Цю функцію було помічено у версії “20240402_01_R CO 0” бета-версії після увімкнення спеціальних прапорів, але вона ще не доступна для тестувальників бета-версії або користувачів стабільної версії. Однак, враховуючи, що функція працює після деяких змін у системі, вона найімовірніше з’явиться для користувачів найближчим часом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У той час як Apple iPhone, імовірно, отримає підтримку RCS-текстових повідомлень найближчим часом, ця функція може бути також впроваджена у відповідний застосунок на iPhone з подібними безпечними заходами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.