5 речей, які потрібно знати перед покупкою уживаного Android-смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Перед придбанням уживаного мобільного телефону важливо дотримуватися деяких запобіжних заходів, щоб не отримати в результаті непридатний для використання пристрій або пристрій із сильно зношеними або несправними компонентами.

Реклама

Купівля телефону Android — це відмінний спосіб заощадити гроші і отримати доступ до високоякісних пристроїв за набагато нижчою ціною, ніж нові моделі. Однак поряд із перевагами економії існують і певні ризики.

Купівля телефону може стати хорошим придбанням за умови дотримання належних запобіжних заходів та ретельного вивчення товару. Тому нижче наведено п’ять речей, які необхідно перевірити перед покупкою телефону.

Покупка з надійного джерела

Коли йдеться про покупку телефону Android, важливо вибирати надійні та авторитетні джерела. Не всі з них заслуговують на довіру, тому важливо провести дослідження перед покупкою, уникати неперевірених сайтів і не покладатися на пропозиції, які здаються надто хорошими, щоб бути правдою.

У Росії є кілька платформ, які є хорошими варіантами для пошуку вигідних пропозицій з продажу вживаних мобільних телефонів, проте слід бути вкрай обережним, оскільки ці платформи не пропонують жодної перевірки товару, і ви повинні довіряти чесності продавця.

Перевірте серійний номер та IMEI

Перед покупкою обов’язково перевірте IMEI та серійний номер мобільного телефону. Ці коди дуже важливі, вони ідентифікують пристрій у мережі і дозволяють дізнатися, чи телефон був заявлений як втрачений або викрадений.

Такі сервіси, як IMEI.info або SNDeepInfo , допоможуть вам виконати цю перевірку та уникнути можливих проблем у майбутньому.

Питання про стан батареї

Акумулятор — один із найважливіших компонентів мобільного телефону, тому дуже важливо дізнатися у продавця про стан цього елемента.

Він повинен мати гарну ємність, щоб підтримувати достатній заряд і працювати якщо не на сто відсотків, то досить довго, щоб протриматися більшу частину дня. Мобільний телефон з гарною автономністю та в хорошому стані забезпечить найкращі враження від використання.

Вивчіть продавця

Насамперед, рекомендується купувати старий телефон особисто, оскільки це дозволить побачити пристрій та випробувати його перед прийняттям рішення.

Крім того, уважно вивчіть рейтинги та відгуки про продавця — коментарі інших покупців дадуть вам чітке уявлення про надійність та якість продукції, яку він пропонує. Всі великі сайти об’яв мають докладні системи рейтингів, які допоможуть вам у процесі покупки, щоб не стати жертвою шахраїв.

Уникайте пропозицій, які надто хороші, щоб бути правдою

Якщо ви зіткнулися з пропозицією, яка виглядає занадто привабливо і здається занадто хорошим, щоб бути правдою, це, швидше за все, спроба шахрайства. Якщо ви знайдете смартфон, який буде коштувати підозріло дешево, це може бути ознакою того, що з ним щось не так, тому не варто довіряти таким продавцям.

Як правило, не варто купувати мобільний телефон, який коштує набагато дешевше за ринкову ціну, тому завжди уникайте подібних пропозицій, які часто з’являються в інтернеті.

Висновок

Хоча покупка телефону Android може бути хорошим варіантом при обмеженому бюджеті, необхідно також дотримуватися запобіжних заходів і вибирати надійні сайти, щоб не виявитися обдуреним.

Тому наступного разу, коли ви замислитеся про купівлю такого пристрою, ми рекомендуємо перевірити IMEI, вивчити репутацію продавця, перевірити стан акумулятора, купувати в надійних магазинах та скептично ставитись до нереальних пропозицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: