Нейромережа Google допоможе створювати додатки для Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ШІ допоможе дописати код і підкаже, як зробити програму ще кращою. А ще нейромережа пояснить, як додати якусь функцію.

Google додала в середовище розробки Android Studio можливості своєї нейромережі Gemini Pro. Про зміни повідомляється в блозі компанії.

Раніше продукт називався Studio Bot. Він допомагав розробникам створювати програми. Помічника вирішили поліпшити – тепер він працює на ШІ-моделі Gemini 1.0 Pro. Нейромережа доступна в інтерфейсі Android Studio.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Google зазначили, що Gemini допоможе прискорити розробку “високоякісних” додатків. Нейромережа може генерувати код з нуля або дописувати вже наявні частини. Також він може підказати розробнику на тому чи іншому етапі створення програми. Щоб спілкуватися з АІ-моделлю, можна використовувати природну мову – вона зрозуміє запитання з простими словами. Наприклад, можна запитати, як додати в застосунок підтримку камери або який спосіб найкращий для визначення місця розташування. Додаткова фішка – можливість створити застосунок із генеративним ШІ на основі стартового шаблону. Програма зможе підтримувати введення зображень і тексту.

За бажання Gemini зможе автоматично доповнювати код на основі його контексту. Але налаштування безпеки та приватності дають змогу відмовитися від цього. Тоді нейромережа взаємодіятиме з розробником тільки під час спілкування з ним за запитами.

Поки що Gemini для Android Studio перебуває в тестовій версії. Однак розробники вже можуть випробувати нейромережу. Попередня версія ШІ-моделі доступна безкоштовно в останній бета-версії Android Studio Jellyfish.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.