Загублений Android-смартфон тепер можна знайти навіть без інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google представила свій аналог сервісу Apple Find My для пошуку загублених смартфонів. Він працює без підключення до інтернету, а деякі гаджети серії Pixel подаватимуть “сигнал SOS” навіть при вимкненому живленні. Представники компанії розповіли головні подробиці про нову технологію.

Уперше про новий метод пошуку стало відомо на Google I/O у 2023 році. Принцип його роботи полягає в тому, що кожен Android-смартфон навчиться “ловити” місце розташування інших гаджетів і передавати координати в онлайн-сервіс “Знайти пристрій”. При цьому отримати доступ до місця розташування загубленого гаджета зможе тільки його власник.

Наприклад, якщо один смартфон “побачить” інший через Bluetooth, то відправить у хмару зашифровану інформацію про його місцезнаходження. Через кілька метрів це зробить другий гаджет, і так до нескінченності. У результаті користувач зможе відшукати свій пристрій за допомогою звичної онлайн-карти, навіть якщо він загублений і відключений від інтернету та мобільної мережі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагманські Google Pixel 8 і 8 Pro до того ж можна буде знайти, навіть якщо вони вимкнені. Ця функція реалізована за допомогою резервного живлення Bluetooth-модуля смартфонів, який забезпечує кілька годин активності “маячка”. Раніше служба “Знайти пристрій” просто зв’язувалася з гаджетами онлайн, тому знайти їх можна було тільки за наявності інтернет-підключення.

Мітка Pebblebee

Оновлена версія сервісу поки що доступна тільки в США і Канаді. У травні до глобальної мережі пошуку, крім Android-пристроїв, підключаться трекери Chipolo, Pebblebee, пізніше – навушники JBL і Sony, а наприкінці року – гаджети Motorola, Jio і Eufy. Ще одним “інформатором” стане розумний дисплей Google Nest Hub. Він допоможе загубленому відшукати пристрій у межах будинку.

Google зазначає, що оновлений сервіс не дасть змоги надто часто запитувати місце розташування. Це обмеження запроваджено для того, щоб служба використовувалася тільки за призначенням, а не для стеження за людьми. Сервіс працюватиме на пристроях з Android 9 і новішими версіями мобільної ОС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.