OnePlus, OPPO і Realme отримають ультразвукові сканери відбитків пальців на флагманських пристроях

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Сканери відбитків пальців, вбудовані в екран смартфонів, існують уже кілька років. Ультразвукові та оптичні сканери – це дві технології, обидві з яких служать одній і тій самій меті біометричної аутентифікації. Перший зазвичай зустрічається на флагманських смартфонах преміум-класу. Тепер надійний інформатор Digital Chat Station на Weibo розкриває інформацію про ультразвукові сканери, які з’являться на деяких пристроях у майбутньому.

Реклама

DCS повідомляє, що Oppo, OnePlus і realme працюють над ультразвуковим датчиком відбитків пальців для своїх пристроїв. Якщо все піде добре, технологія замінить оптичний сканер відбитків пальців на майбутніх флагманських пристроях бренду.

На сьогодні цю технологію використовують серії Samsung Galaxy S23, iQOO 12 Pro, Meizu 21/21 Pro та інші. Раніше повідомлялося, що серія Xiaomi 15 цього року з SoC Snapdragon 8 Gen 4 буде оснащена технологією одноточкового ультразвукового сканера відбитків пальців Goodix. Кажуть, що він перебуває на стадії тестування.

Реклама

Ультразвукові сканери створюють тривимірну карту відбитка, використовуючи ультразвукові хвилі під дисплеєм. Ця технологія забезпечує більшу безпеку і менш схильна до підробки. Він також стійкий до вологи та бруду і має високу точність виявлення. Однак виробництво подібних сканерів відбитків пальців дороге, і процес також складний порівняно з оптичними видами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ