Дата виходу Android 15: коли мій телефон отримає оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google анонсувала Android 15, наступну велику еволюцію своєї мобільної операційної системи. Як завжди, цикл розробки і випуску складатиметься з трьох фаз. 16 лютого 2024 року стартував перший етап, який орієнтований на розробників і виробників телефонів, надаючи їм можливість ознайомитися зі змінами, щоб вони могли освоїтися з новим програмним забезпеченням.

Перша збірка Android 15 – це фаза Developer Preview, за якою послідує реліз Beta. Цей реліз можна буде завантажити по повітрю без будь-яких спеціальних тактик. Після завершення фази бета-тестування виходить фінальна стабільна версія. Зазвичай це відбувається ближче до кінця року.

Усі телефони, на які можна завантажити Android 15

Як і попередні версії, випущені останні кілька років, попередня версія Android 15 для розробників також обмежена смартфонами Pixel від Google. Нижче наведено повний список телефонів, сумісних з Android 15:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Pixel 8 і Pixel 8 Pro
  • Pixel 7 і Pixel 7 Pro
  • Pixel 7a
  • Pixel 6 та Pixel 6 Pro
  • Pixel 6a
  • Pixel Fold
  • Піксельний планшет

З часом Android 15 з’явиться і на телефонах інших виробників, але принаймні на етапі Developer Preview тільки вищезгадані Pixels можуть приєднатися до веселощів Android 15.

Дата виходу Android 15 Developer Preview

Станом на четвер, 21 березня, Developer Preview 2 версія Android 15 доступна для завантаження на офіційній сторінці ресурсу Android. Тепер розробники можуть прошити образ Android 15 на сумісний смартфон. Це сталося за Developer Preview 1, яка була випущена в лютому.

Ті, у кого в руках немає сумісного пристрою, все ще можуть познайомитися з Android 15 і створити свої програми на основі коду оновлення за допомогою офіційного емулятора Android, що входить до комплекту Android studio kit.

Усього Google випустить дві версії Android 15 Developer Preview. Наступне велике оновлення має стати першим бета-релізом у квітні.

Дата виходу Android 15 Beta

Протягом наступних кількох тижнів Android 15 продовжуватиме тестуватися у спільноті розробників. Згідно з офіційним дорожнім планом Google, перша бета-версія вийде у квітні.

Як вже говорилося вище, бета-тестування – це публічний процес, який не вимагає спеціальних запрошень чи привілеїв. Все, що вам потрібно зробити – це зареєструвати свій пристрій в партії публічного бета-тестування. Найголовніше, що в ньому набагато менше помилок у порівнянні з девелоперськими складаннями, і це єдиний варіант, з яким ми рекомендуємо експериментувати пересічним ентузіастам.

Усього протягом наступних кількох місяців буде випущено чотири бета-версії оновлення. Четверте, яке, за словами Google, означає, що воно “близько до фіналу” з точки зору публічної готовності заплановане на липень-серпень.

Дата виходу Android 15

Етап бета-тестування нового покоління Android триває найдовше і включає кілька випусків бета-версій. У випадку з Android 15 перші бета-версії вийдуть у квітні, а стабільність платформи планується забезпечити приблизно у червні.

Зараз Google не каже, коли саме Android 15 буде випущена для широких мас як стабільне оновлення, але, швидше за все, це відбудеться наприкінці третього кварталу 2024 року. Android 14, наприклад, була випущена у жовтні минулого року, а Android 13 – у серпні.

Що стосується Android 15, то найкраще припустити, що це буде десь між вереснем та жовтнем. Однак, залежно від глибини списку змін і масштабів необхідної оптимізації програмного забезпечення, вікно релізу цілком може зрушити в будь-який бік від передбачуваного терміну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.