Смартфони

iPhone 16: новини, ціна, дата виходу та багато іншого

Share
Час читання: 7 хв.

Дата виходу

Як і більшість релізів iPhone, очікується, що Apple оголосить і випустить лінійку iPhone 16 десь восени цього року.

Якщо не буде затримки, як у 2020 році, коли iPhone 12 вийшов у жовтні, можна з упевненістю сказати, що ми побачимо моделі iPhone 16 та iPhone 16 Pro у вересні. Все завжди може змінитися, але це те, що ми очікуємо прямо зараз. Якщо не буде інформації про протилежне, чекайте на дату виходу наступних iPhone Apple у вересні 2024 року.

Ціна

Хоча очікувалося, що в лінійці iPhone 15 відбудеться підвищення цін, цього не сталося, за винятком моделі iPhone 15 Pro Max, ціна якої тепер починається з $1200 за версію з 256 Гб пам’яті (варіанту з 128 Гб більше немає). Це була єдина модель у лінійці iPhone 15, яка побачила “підвищення цін”.

Ціни на компоненти iPhone 15 були найвищими для Apple, хоча компанія максимально намагалася знизити ціни, але цього не вийшло. У 2024 році цього теж може не статися, тому очікується невеликого підвищення цін на всі моделі iPhone 16.

Однак наскільки можливе таке підвищення, поки що невідомо.

Дизайн

У лінійці iPhone 16 будуть великі зміни, в першу чергу це стосується стандартних iPhone 16 і iPhone 16 Plus.

Раніше MacRumors повідомляв, що існує три різні прототипи iPhone 16, але останній витік, схоже, підтверджує, який з них ми отримаємо.

У iPhone 16 та iPhone 16 Plus компанія Apple відмовляється від діагонального розташування камери, яке вона використовувала протягом останніх кількох років. Натомість вона збирається використовувати вертикальний острів камери у формі таблетки, схожий на той, що ми вперше побачили в iPhone X, лише трохи більше за рахунок лінз та датчиків.

Решта профілю стандартних моделей iPhone 16 залишиться незмінною, але є ймовірність, що вона отримає кнопку Action, як повідомлялося раніше.

Будь-які зміни в дизайні iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max можуть бути менш радикальними, оскільки Apple, схоже, задоволена тими змінами, які вона представила в iPhone 15 Pro. Тим не менш, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, отримають нову кнопку Capture, яка буде розташована під кнопкою сну.

Повідомляється, що нова кнопка Capture буде ємнісною, а не фізичною, і розташовуватиметься врівень з рамкою телефону. Оскільки, за чутками, це буде кнопка “захоплення”, вона, швидше за все, зможе працювати як кнопка спуску затвора камери, хоча може бути настроюваною, як кнопка Action.

Щоб розмістити нову ємнісну кнопку, антена бездротового зв’язку буде перенесена на інший бік. Кнопка Action також може бути більшою в моделях iPhone 16 Pro в порівнянні з поточним iPhone 15 Pro.

Стандартна лінійка iPhone 16 може бути представлена ​​в ніжно-рожевому, жовтому, зеленому та блакитному відтінках, принаймні, якщо судити з попередніх рендерів. У iPhone 16 Pro знову використовуватиметься титан, і цього разу може з’явитися новий колір під назвою “Білий титан”, згідно з внутрішніми витоками. Інший раніше слух також вказував на “пустельний титановий” колір, який був би схожий на золотий.

Apple також має намір модернізувати мікрофони в iPhone 16, щоб підвищити співвідношення сигнал/шум порівняно з попередніми версіями. Це означає, що пристрій буде чути вас чіткіше, що може допомогти в роботі із запитами Siri. І якщо врахувати, що в iOS 18 буде більше генеративних функцій штучного інтелекту, то точніша Siri буде дуже потрібна.

Дисплей

Можливо, розміри дисплеїв моделей iPhone 16 Pro зазнають деяких змін. Однак стандартні варіанти iPhone 16 залишаться незмінними.

Дисплей iPhone 16 Pro може бути збільшений до 6,3 дюйми з нинішніх 6,1 дюйми. Більший iPhone 16 Pro Max матиме діагональ 6,9 дюйми, а не 6,7 дюйми.

Найменша модель iPhone 16 Pro збільшиться в розмірах, що дозволить встановити в неї більший телеоб’єктив камери, що забезпечує 5-кратний оптичний зум, який з’явився в iPhone 15 Pro Max. Через обмеження 6,1-дюймового розміру об’єктив з тетрапризмою не містився, але 6,3-дюймовий корпус може змінити ситуацію.

З’явився новий звіт, в якому йдеться про те, що Apple використовує нову технологію виробництва дисплеїв під назвою Border Reduction Structure (BRS), яка дозволяє постачальникам зменшити розмір чорних меж навколо екрана.

Ми також можемо отримати більш яскраві дисплеї та ефективніше енергоспоживання, оскільки Apple, як повідомляється, використовує технологію мікролінз в OLED-панелях iPhone 16.

Нарешті, у звіті The Elec йдеться про те, що в лінійці iPhone 17 вперше у всіх моделях, включаючи базові, використовуватимуться LTPO OLED-панелі з технологією ProMotion та завжди включеними екранами. Іншими словами, базові моделі iPhone 16 та iPhone 16 Plus, як і раніше, будуть оснащуватися дисплеями з частотою оновлення 60 Гц.

Технічні характеристики

У базових моделях iPhone 16 та iPhone 16 Plus ми маємо побачити чіп A17. Однак це може бути не той чіп A17 Pro, який зараз стоїть у iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Швидше за все, Apple використовуватиме більш дешевий техпроцес для стандартного чіпа A17, який може потрапити до стандартних моделей iPhone 16.

Аналітик Джефф Пу вважає, що Apple піде іншим шляхом і просто використовує назви A18 та A18 Pro для нових чіпів. Це означає, що всі моделі iPhone 16 будуть оснащені тією чи іншою варіацією чіпа A18, а не A17, який можна розглядати як чіп “останнього покоління”.

Зважаючи на те, що перегрів був проблемою для моделей iPhone 15, випущених у день запуску, кажуть, що Apple працювала над новою тепловою конструкцією, щоб допомогти з відведенням тепла. Це може бути реалізовано у вигляді графенової теплової системи для базових моделей iPhone 16, тоді як iPhone 16 Pro може мати металевий корпус батареї. Зараз в iPhone для тепловідводів використовується мідь, але графен має більш високу теплопровідність.

Ходили чутки, що Apple працює над власними чіпами модемів 5G, але це станеться не раніше 2024 року. Натомість в iPhone 16 Pro може використовуватися модем Snapdragon X75 від Qualcomm для швидкого та ефективного зв’язку 5G. Однак у базовій моделі iPhone 16, як і раніше, буде використовуватися чіп Qualcomm X70, який зараз стоїть в iPhone 15. У iPhone 16 також може з’явитися технологія Wi-Fi 7, здатна забезпечити швидкість передачі даних не менше 30 гігабіт в секунду, а то й до 40 Гбіт/с.

Камери

Як уже говорилося раніше, iPhone 16 та iPhone 16 Plus будуть оснащені подвійною камерою, представленою у вигляді вертикального острівця камери у формі таблетки. iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max, схоже, матимуть те ж компонування камери з трьома об’єктивами, яке використовувалося останні кілька років.

Хоча базові моделі будуть мати інше компонування камери, характеристики камери не було оновлено. Однак це не стосується моделей Pro.

Цього року Apple може оновити ультраширокі об’єктиви iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max до 48-мегапіксельного сенсора – це великий стрибок у порівнянні з нинішніми 12 МП на iPhone 15 Pro. Якщо це так, то знімки з ультраширокою матрицею будуть більш детальними, особливо в умовах недостатнього освітлення. У iPhone 16 Pro Max також можуть бути покращені всі три об’єктиви, оскільки в кожному з них буде по два скляні та шість пластикових елементів.

У тих, хто віддає перевагу більш компактній моделі Pro, є всі шанси отримати оновлення камери і цього року. Оскільки iPhone 16 Pro матиме більший 6,3-дюймовий дисплей, у корпусі буде достатньо місця для встановлення камери з тетрапризмою, що дозволить використовувати 5-кратний оптичний зум – приємне оновлення порівняно з 3-кратним оптичним зумом, пропонованим iPhone 15 Pro .

Час автономної роботи

Можливо, ми побачимо найкращий час автономної роботи iPhone 16 Pro, оскільки, за чутками, в ньому використовується технологія стекованих акумуляторів. При використанні стікових батарей можна досягти більшої ємності та тривалішого терміну служби. Це також може підвищити швидкість провідної зарядки на 40 Вт та зарядки за технологією MagSafe на 20 Вт.

Швидкість зарядки вже давно є областю, де Apple відстає від своїх конкурентів. Якщо в iPhone 16 це дійсно буде вирішено, на користувачів чекає справжнє свято.

За словами @MajinBuOfficial, ми також маємо уявлення про те, чого очікувати від акумуляторів у всій лінійці iPhone 16, причому зміни будуть повсюдними. Витік стверджує, що iPhone 16 і iPhone 16 Pro Max будуть мати більш ємні батареї, ніж їхні попередники, проте iPhone 16 Plus матиме меншу ємність батареї, ніж раніше. Модель Pro Max також більше не використовуватиме L-подібний дизайн батареї і повернеться до прямокутної форми, як у iPhone 16 і 16 Plus.

На даний момент, схоже, що стандартний iPhone 16 буде мати 3561 мАч (у порівнянні з 3349 мАч у iPhone 15), iPhone 16 Plus – 4006 мАч (у порівнянні з 4383 мАч у iPhone 15 Plus), а iPhone 16 Pro Max – 4676 мАг (у порівнянні з 4422 мАг у iPhone 15 Pro Max). Чомусь немає жодної інформації про можливість появи iPhone 16 Pro. Але це все домисли @MajinBuOfficial, який має неоднозначний послужний список із витоками Apple.

Програмне забезпечення та оновлення

Оскільки Всесвітня конференція розробників Apple (WWDC) розпочнеться 10 червня, а лінійка iPhone 16 з’явиться восени, очікується, що iOS 18 вийде разом з iPhone 16.

Хоча більшість інших технологічних компаній активно інвестують у штучний інтелект, Apple переважно зберігає мовчання. Але все може змінитися з появою iOS 18 і Siri, оскільки Apple працює над тим, щоб удосконалити її за допомогою інтелектуальнішого ШІ, заснованого на великих мовних моделях (LLM). Apple може внести нові функції LLM у всі iPhone, але деякі з них, швидше за все, залишаться ексклюзивними для лінійки iPhone 16.

Серед можливих функцій ШІ – покращена взаємодія з Siri та Messages, покращені автоматично створювані плейлисти Apple Music, інтеграція з додатками для підвищення продуктивності та багато іншого. Також ходять чутки про вдосконалення мікрофона, яке супроводжуватиметься покращенням роботи Siri на основі ШІ, наприклад, підвищенням водонепроникності та покращенням співвідношення сигнал/шум.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Функції Galaxy AI від Samsung стануть платними з 2025 року

    Samsung має намір запровадити платну передплату на деякі функції своєї ШІ-системи Galaxy AI з 2025…

    01.10.2024

    Android почав блокувати програми, завантажені зі сторонніх ресурсів

    На початку вересня стало відомо про новий спосіб Google боротьби з піратством. Розробникам надали інструментарій,…

    01.10.2024

    Телефон для літніх людей повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс

    Вибір смартфона для людини похилого віку — завдання, що вимагає особливої ​​уваги. Наш експерт Митник…

    01.10.2024

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024

    MacRumors: iPhone 16 Pro Max не підтримує заряджання 45 Вт

    Незважаючи на заяви Apple про підтримку швидкої зарядки потужністю 45 Вт в iPhone 16, незалежні…

    01.10.2024

    За оновлення безпеки Windows 10 незабаром доведеться платити

    У міру наближення кінця терміну підтримки Windows 10 Microsoft запроваджує нові правила. Найближчим часом користувачам…

    01.10.2024