Оприлюднено новий дизайн iOS 18 – нотки visionOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На зображенні, що з’явилося, показано передбачуваний редизайн iOS 18, який Apple планує запустити восени. Очевидно, що мова дизайну вже знайома – Apple вже використовує витік для visionOS, операційної системи для розумних окулярів.

Думки про дизайн розділилися

Зображення, що просочилося в мережу, викликало чимало суперечок – одним подобається передбачуваний новий дизайн iOS 18, інші вже ненавидять його.

Але давайте почнемо з самого початку: зображення, на якому нібито зображений дизайн iOS 18, було опубліковано онлайн-журналом MacRumors. Згідно з їхнім звітом, це зображення просочилося до них із надійного джерела. Однак перевірити його справжність поки що складно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Витік показує новий, скляний дизайн, який сильно нагадує visionOS. Не виключено, що Apple вже передбачила нові елементи дизайну в visionOS, яка також буде випущена цього року для iPhone, iPad і, можливо, навіть для Mac.

Зміни поки ще досить тонкі, але вони добре помітні в кнопках зі світловідбивними краями. Ці елементи схожі на зовнішній вигляд користувацького інтерфейсу під час використання окулярів Apple Vision Pro. MacRumors пише, що їхнє джерело саме отримало зображення від розробника iOS.

Якщо зображення справжнє, це означає, що Apple послідовно адаптує мову дизайну для всіх пристроїв і не йде якимись особливими шляхами.

Чутки про те, що visionOS передбачає зміни елементів дизайну iOS 18, ходили вже давно. Інші джерела також вказували на те, що в наступному великому оновленні iOS Apple очікує значний редизайн, але не в пропорції 1:1. Bloomberg досить рано повідомив, що iOS 18 може перейняти деякі елементи дизайну у visionOS, але не буде повністю дзеркальним відображенням дизайну.

Нещодавно з’явився ще один гарячий слух про заплановані зміни. Подейкували, що Apple прикрасить домашній екран iOS 18 і надасть безліч нових можливостей для кастомізації. Звичайно, ці чутки не є взаємовиключними, що робить ще більш захопливим очікування того, що Apple покаже нам на WWDC 2024 у червні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.