iMessage знову повернеться на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Sunbird планує перенести підтримку фірмового месенджера iMessage від компанії Apple на Android-пристрої. У неї вже є досвід: позаторік вона запустила такий сервіс для обмеженої кількості користувачів, а потім уклала угоду з Nothing, домовившись розробити застосунок Nothing Chats для смартфонів цього бренду.

Користувачі, які встали в список очікування, вже почали отримувати від Sunbird запрошення встановити бета-версію програми. У блозі компанії частково розкрито технічні подробиці про те, як вдалося реалізувати листування, а також наводяться аргументи на користь безпеки спілкування через iMessage поза екосистемою Apple.

Розробники перейшли зі старої архітектури Firestore на AV2 і кілька інших технологій, які передбачають спільне використання iMessage і RCS/Google Messages. Повідомлення передаються через зашифроване з’єднання і не зберігаються на серверах, а або зашифровуються в базі даних, або безповоротно видаляються. До розробки був залучений колишній технічний директор Google з поштового сервісу Gmail Джаред Джордан.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року щось подібне реалізував стартап Beeper, але його застосунок пропрацював лише кілька днів, після чого компанія Apple закрила йому несанкціонований доступ до iMessage. Розробники заявили, що не намагатимуться обійти обмеження, а створять новий месенджер, однак про нього досі нічого не чути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.