Новий витік інформації про Google Pixel 8a показав три величезні оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До виходу наступного великого смартфона Google – Google Pixel 8a – залишилося всього кілька місяців. Завдяки новому звіту, що розкриває деякі з можливих специфікацій Pixel 8a, схоже, що наступний бюджетний телефон Google повинен дати нам кілька великих апаратних оновлень.

Почнемо з чипсета. Згідно зі звітом Android Authority, Pixel 8a працюватиме на чипі Tensor G3 від Google. Передбачалося, що саме цей чіп буде використовуватися в Pixel 8a, але все ж обнадіює той факт, що він підтверджується в цьому звіті. Хоча Tensor G3 – не найкраща мобільна платформа, він виявився значним поліпшенням порівняно з Tensor G2 (чип, який використовується в Google Pixel 7a), коли він дебютував у Google Pixel 8 і Google Pixel 8 Pro у жовтні минулого року.

Але це не найцікавіша частина звіту. Далі стверджується, що Google Pixel 8a збереже розмір 6,1-дюймового дисплея Pixel 7a, але матиме поліпшену частоту оновлення 120 Гц. Крім того, Pixel 8a матиме підвищену яскравість в 1 400 ніт. Для порівняння, у Pixel 7a частота оновлення 90 Гц і яскравість 1 000 ніт. Роздільна здатність, як очікується, залишиться колишньою – 2400 x 1080 пікселів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляється, нічого не зміниться і в налаштуваннях камери. Як і Pixel 7a, Pixel 8a повинен отримати ту ж 64-мегапіксельну основну камеру Sony IMX787. Також збережуться 13-Мп ультраширока камера і 12-Мп камера для селфі.

І останнє, але не менш важливе: схоже, що цього року Pixel 8a зможуть купити набагато більше людей. На додаток до 21 ринку, на яких вже доступний Pixel 7a, Pixel 8a, як повідомляється, зʼявиться ще в 10 країнах – зокрема в Чехії, Фінляндії, Польщі та інших.

Google Pixel 7a залишається одним із найцікавіших бюджетних смартфонів, представлених на ринку. Якщо Pixel 8a вдосконалить свою формулу за рахунок потужнішого й ефективнішого чипа, істотного оновлення дисплея і ширшої доступності, то це звучить як рецепт успіху. Чи зможе Google домогтися цих поліпшень, зберігши колишню ціну в 499 доларів, поки що невідомо, але якщо зможе, нас чекає щось особливе.

Анонс Google Pixel 8a очікується 14 травня на Google I/O 2024.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.