Android 15 не дасть змоги вимкнути Bluetooth

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google планує впровадити нову функцію у свою операційну систему Android 15, яка називається “Автоматичне ввімкнення Bluetooth”. Ця функція дає змогу пристрою автоматично вмикати Bluetooth після того, як користувач його вимкнув вручну.

Реклама

Головною метою цієї функції є поліпшення ефективності майбутньої мережі “Знайди мій пристрій” від Google. Мережа буде запущена найближчим часом і буде використовувати Bluetooth для передачі даних між мільярдами Android-пристроїв.

Завдяки цьому, пристрої будуть відсилати сигнали один одному через Bluetooth, а одержувані дані шифруватимуться і відправлятимуться на сервери Google. Таким чином, тільки власник втраченого або загубленого пристрою зможе його відстежити, зареєструвавши його у своєму Google-акаунті.

Реклама

Водночас Google обіцяє, що тільки системні додатки зможуть вмикати і вимикати Bluetooth, що запобіжить будь-якій несанкціонованій діяльності з боку третіх додатків. Однак, деяким користувачам може здатися, що така функція споживатиме більше енергії від батареї і може бути використана для відстеження користувачів без їхньої згоди.

Найближчим часом стане відомо, чи зможе кожен виробник Android-пристроїв змінити цю поведінку або запропонувати додаткові налаштування для тих, хто боїться бути відстежуваним або хоче економити батарею, відключаючи Bluetooth.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ