Android 15 прокачає екрани всіх смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

В операційній системі Android 15 додадуть новий режим роботи дисплея. Нововведення виявив портал Android Authority.

Реклама

Оновлення знайшли в коді бета-версії Android 15 Developer Preview 2. Функція називається “Адаптивний тайм-аут”. Вона відключатиме екран, якщо користувач не буде на нього дивитися. Дисплей у такому разі перестане працювати, навіть якщо в налаштуваннях зазначено інший час, через який смартфон має автоматично заблокуватися. Поки що не уточнюється, за допомогою чого девайс стежитиме за обличчям – через камеру або спеціальний сканер.

Нова функція дасть змогу посилити безпеку пристрою. Смартфон автоматично заблокується, якщо ви ним не користуєтеся, щоб стороння людина не змогла отримати до нього доступ. Крім цього, налаштування заощадить батарею, оскільки увімкнений екран активно споживає заряд. Очікується, що “Адаптивний тайм-аут” може стати частиною збірок Android 15 для пристроїв Google Pixel. Раніше на цих смартфонах з’явилася зворотна функція. Вона запобігає вимкненню екрана, якщо користувач на нього дивиться.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: