В Android 14 з’явилися нові налаштування використання батареї додатками

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У нещодавно випущеному функціональному оновленні Android 14 QPR2 компанія Google, крім іншого, покращила відображення витрати заряду батареї. Поліпшення тривають – у новому оновленні з’явився переглянутий розділ “Управління роботою батареї”.

Реклама

Використання батареї додатками

Про це повідомляє онлайн-журнал 9to5Google. Йдеться про зміст оновлення Android 14 QPR2, яке вже запущено для смартфонів Pixel у США. Абревіатура QPR2 розшифровується як “Quarterly Platform Releases”, а цифра 2 означає другий із чотирьох щорічних релізів.

В Android 14 QPR2 у налаштуваннях пристроїв Pixel з’явилося нове відображення використання батареї додатками. Google уже кілька місяців працює над змінами в налаштуваннях батареї.

У QPR1 у меню інформації про додаток можна було вибрати три варіанти використання батареї:

Необмежено: Дозволити використання батареї у фоновому режимі без обмежень. Може витрачати більше батареї.
Оптимізовано: Оптимізовано на основі використання. Рекомендується для більшості додатків.
Обмежено: Обмежує витрату батареї у фоновому режимі. Додаток може працювати не так, як очікувалося. Повідомлення можуть надходити із затримкою.

В Android 14 QPR2 ця сторінка знову була реструктурована і тепер містить розділ “Управління роботою акумулятора”. Наприклад, ви можете вибрати, увімкнути або вимкнути опцію “Дозволити фонове використання”. Також з’явилася можливість відключити оновлення в реальному часі для економії заряду батареї.

У 9to5Google критикують зміни. На їхню думку, користувальницький інтерфейс міг би бути трохи зрозумілішим, оскільки неочевидно, що ви можете натиснути на область зліва від перемикача, щоб виконати додаткові налаштування. Там ви знайдете батьківський перемикач “Дозволити фонове використання”, який має відповідати перемикачу “Обмежено”, а під ним – “Оптимізовано” і “Не обмежено”.

Загалом, жодних змін у функціональності немає, лише новий користувацький інтерфейс, який тепер займає дві сторінки. Цю зміну також можна знайти в Android 14 QPR3 Beta та Android 15 Developer Preview. Вона доповнює інші оптимізації інформації про додаток.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: