Google впровадить в Android корисну функцію: вона є на iPhone уже багато років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google нарешті доведе до розуму мережу Find My Device. Компанія анонсувала її ще торік, проте значних успіхів у розробці не досягла. Однак тепер усе зміниться: Google змогла залучити до розробки мережі навіть компанію Apple. Тож тепер на Android з’явиться повноцінний додаток “Локатор”.

Це справді важлива новина, однак потрібно знати, навіщо взагалі потрібен “Локатор” і як він працює. Власники смартфонів Apple давно знають про цю функцію, але далеко не всі розуміють, як вона працює. Існує думка, що система використовує тільки GPS, однак це в корені невірно. “Локатор” – це унікальна технологія. Кожен iPhone на планеті “спілкується” один з одним.

Дані про геопозицію оновлюються за допомогою інших девайсів Apple, які знаходяться поблизу. Для з’єднання використовується енергоефективний протокол Bluetooth LE. Формується захищена мережа, усередині якої кожен пристрій відправляє прилеглим девайсам ключ, що постійно змінюється. Він дає змогу розшифрувати дані про місцезнаходження пристрою, який перебуває в пошуку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фактично, коли людина втрачає свій смартфон, до її пошуків підключаються абсолютно всі пристрої Apple на планеті. Це дає змогу визначити місце розташування гаджета з точністю до метра, що істотно полегшує пошуки, якщо ви випадково загубили свій iPhone.

Але чому Google так довго тягнула з розробкою цієї мережі? Точної інформації немає, проте напевно відомо, що у Google вийшла наймасштабніша мережа з пошуку речей у світі, тому що крім численних смартфонів на Android, у визначенні місцезнаходження пристрою допомагатимуть і iPhone. Тобто всі смартфони у світі зможуть знаходити один одного, що з одного боку потенційно виводить стеження на абсолютно новий рівень, але з іншого дає змогу не турбуватися про втрату смартфона. Знайти його буде просто.

Що важливо: Google далеко не перша компанія після Apple, що вирішила створити таку мережу з пошуку гаджетів. Багато великих брендів намагалися повторити за компанією з Купертіно, проте абсолютно всі стикалися з однією і тією ж проблемою: не вистачає масовості.

Android-смартфони займають величезну частку ринку, але кожна компанія, що випускає гаджети на цій ОС, значно поступається Apple в обсягах. А отже, мережа втрачає будь-яку ефективність. Але Google реалізувала функцію на рівні самої системи, що вирішує проблему з масовістю. Єдина наявна проблема – китайський ринок. Великі гравці з КНР почали відмовлятися від Android. Huawei вже повністю відійшла від звичної системи, а Xiaomi поки що зробила кілька боязких кроків у бік. Однак відхід неминучий. А значить база смартфонів неминуче скоротиться на кілька мільйонів гаджетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.